Nedjelja, 26. ožujka 2023.

Janči: Prelaskom na euro nismo podizali niti zaokruživali cijenu usluga

Svjedoci smo svakodnevnih poskupljenja, ali za sad ta poskupljenja značajno ne utječu na gradski sustav jer Grad nastoji održavati iste uvjete odnosno iste cijene usluge zahvaljujući ostvarenim uštedama u svim segmentima, rekao je Janči

Preporučujemo

Grad Đurđevac je kao i svi početkom godine prešao na poslovanje u eurima, a zaokruživanja i podizanja cijena nije bilo.

Pojasnio je to za Podravski radio gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči.

– Novi proračun iskazan je u eurima i svi se po malo privikavamo na te neke nove brojke i preračunavamo što zapravo znače, ali kad prestane dvojno iskazivanje cijena mislim da ćemo se puno bolje i puno lakše prilagoditi na eure. Komunalna naknada, cijena vrtića i ostale naknade koje se plaćaju gradu preračunate su točno po tečaju konverzije dakle nije bilo nikakvih zaokruživanje niti podizanja cijena – rekao je Janči.

Jedina izmjena je vezana uz naplatu parkiranja.

– Znamo da je kod nas parking bio dvije kune po satu, a kad se preračuna u eure to bi iznosilo 0,27 EUR, a sukladno odluci Vlade i uputi oko baš takvih situacija, jer automati ne mogu raditi sa centima, cijena je zaokružena na 0,30 EUR i to je zapravo jedino zaokruživanje koje se dogodilo u našem sustavu.

Naglasio je kako se vodi računa o uštedama.

– Svjedoci smo svakodnevnih poskupljenja, ali za sad ta poskupljenja značajno ne utječu na gradski sustav jer Grad nastoji održavati iste uvjete odnosno iste cijene usluge zahvaljujući ostvarenim uštedama u svim segmentima, a najviše u energetskom sektoru i to kroz izgradnju solarnih elektrana i kroz postavljanje dizalica topline tamo gdje se koristi značajna toplinska energija. Na taj način kompenziramo ova druga poskupljenja i cijena usluge za građane ostaje ista – objasnio je Hrvoje Janči.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti