Nedjelja, 2. travnja 2023.

Klara Solić, učenica petog razreda Osnovne škole Gola, fenomenalna na županijskom natjecanju iz informatike

Objavljen je popis pozvanih učenika na državnu razinu natjecanja i sjajna informatičarka Klara je među osmero učenika petog razreda iz cijele Hrvatske koja je pozvana na državno natjecanje

Preporučujemo

Učenica petog razreda Osnovne škole Gola Klara Solić vrijedna je i marljiva učenica. Ističe se u mnogim predmetima, a ove školske godine doslovno je “rasturila” na županijskom natjecanju iz informatike.

Jedina je učenica petog razreda u Hrvatskoj sa stopostotno riješenim zadacima na natjecanju. Ostvarila je maksimalan broj bodova 20/20.

Njezin mentor, učitelj informatike u OŠ Gola, Petar Žugec, ne krije zadovoljstvo postignutim uspjehom svoje učenice.

Nakon što je državno povjerenstvo donijelo odluku o bodovnim pragovima za pozivanje na državno natjecanje za sve kategorije natjecanja, logično je bilo kako će Klara biti pozvana na državno.

U utorak je objavljen popis pozvanih učenika na državnu razinu natjecanja i sjajna informatičarka Klara je među osmero učenika petog razreda iz cijele Hrvatske koja je pozvana na državno natjecanje.

“Klari Solić želimo puno sreće i uspjeha na državnom natjecanju”, poručila je ponosna ravnateljica OŠ Gola Violeta Pranjić, mag.prim.educ.

Osim Klare, koja je postigla izniman uspjeh, još dvoje učenika ove škole sudjelovalo je na županijskom natjecanju iz informatike.

Učenik Šimun Solić u kategoriji učenika šestog razreda zauzeo je visoko osmo mjesto u Koprivničko-križevačkoj županiji, dok je učenik Dorijan Kočmar, učenik petog razreda, ostvario izvrsno četvrto mjesto.

“Zaista smo ponosni na naše informatičare i čestitamo im na iznimnom uspjehu”, zaključila je ravnateljica Violeta Pranjić.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti