Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Koprivnička knjižnica Fran Galović pokrenula program Jezični café za raseljene stanovnike Ukrajine

Program je osmišljen kao ležeran razgovor između volontera i Ukrajinaca o svakodnevnom životu i svakodnevnim situacijama kako bi lakše savladali osnove hrvatskoga jezika

Preporučujemo

Koprivnička knjižnica i čitaonica Fran Galović pokrenula je na poticaj svojih volontera novi program Jezični café čiji je cilj lakše savladavanje jezične barijere za raseljene stanovnike Ukrajine koji žive u Koprivnici.

Program je osmišljen kao ležeran razgovor između volontera i Ukrajinaca o svakodnevnom životu i svakodnevnim situacijama kako bi lakše savladali osnove hrvatskoga jezika.

“Pozivamo sve zainteresirane osobe koje su spremne uložiti svoje slobodno vrijeme, a znaju ukrajinski ili ruski jezik, da se jave knjižničarima u odjelu za odrasle kako bismo ih uključili u provođenje programa. U obzir dolaze i osobe koje dobro vladaju engleskim jezikom koje ćemo onda povezati s Ukrajincima koji imaju dobro znanje iz engleskoga jezika”, istaknuli su iz koprivničke knjižnice.

Također, potrebno je istaknuti da je odlukom ravnatelja o besplatnoj članarini raseljenim stanovnicima Ukrajine omogućeno besplatno korištenje knjižničnih usluga.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti