Utorak, 5. srpnja 2022.

Operativna spremnost i profesionalnost DVD-a Jagnjedovec na najvišoj mogućoj razini

Prošle godine smo imali 11 intervencija, i to pet požara objekata, tri požara otvorenog prostora, jedan požar dimnjaka te dvije tehničke intervencije, istaknuo je zapovjednik DVD-a Jagnjedovec Antonio Popijač

Preporučujemo

Dobrovoljno vatrogasno društvo Jagnjedovec održalo je u utorak 89. godišnju izvještajnu skupštinu.

Skupština DVD-a Jagnjedovec
Skupština DVD-a Jagnjedovec // Foto: Sonja Markić

Društvo je to koje je prošle godine imalo veći broj intervencija, a trend zahtjevnijih požara, nažalost, nastavio se i ove godine.

“Prošle godine smo imali 11 intervencija, i to pet požara objekata, tri požara otvorenog prostora, jedan požar dimnjaka te dvije tehničke intervencije. Osim toga, aktivno smo sudjelovali u uklanjanju dimnjaka u Koprivnici te se odazvali na intervencije na potresom pogođeno područje”, istaknuo je zapovjednik DVD-a Jagnjedovec Antonio Popijač.

Skupština DVD-a Jagnjedovec
Skupština DVD-a Jagnjedovec // Foto: Sonja Markić

Također, jagnjedovački vatrogasci sudjelovali su i u svim aktivnostima Vatrogasne zajednice grada Koprivnice, od vježbi i protupožarne preventive do rada s djecom i odlazaka na redovite dislokacije u NP-u Brijuni.

DVD Jagnjedovec pohvalio se i činjenicom da su nedavno potpisali ugovor o dodjeli sredstava za zamjenu opreme oštećene prilikom uklanjanja posljedica potresa i to u iznosu od 212.000 kuna, a lani su na korištenje dobili i vatrogasnu prikolicu od VZG-a Koprivnica.

Skupština DVD-a Jagnjedovec
Skupština DVD-a Jagnjedovec // Foto: Sonja Markić

Posebne zahvalnice za doprinos i pomoć VZG-u Petrinje, JVP-u Petrinje i Gradu Petrinji u sanaciji posljedica od potresa dobili su DVD Jagnjedovec te članovi Željko Gačan, Jurica Gačan i Željko Krnjak.

Riječi pohvale za DVD Jagnjedovec imali su i gosti, i to Hrvoje Blažeković, zapovjednik VZG-a Koprivnica, koji je naglasio kako su jagnjedovečki vatrogasci oni na koje uvijek može računati i koji sve svoje zadaće obavljaju profesionalno i odgovorno te su, kao i ostala dobrovoljna društva, od velike pomoći koprivničkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi u intervencijama.

Skupština DVD-a Jagnjedovec
Foto: Sonja Markić

Predsjednik VZG-a Koprivnica Ivan Golubić osvrnuo se na brojne intervencije koje su odrađene prošle godine, i ove godine te naglasio važnost dobrovoljaca u cjelokupnom sustavu civilne zaštite, ali i društva u cjelini.

Pohvalama se pridružio i predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Darko Palaš koji je naglasio dobar rad DVD-a Jagnjedovec i njegovog vodstva.

Gradonačelnik Mišel Jakšić zahvalio je DVD-u Jagnjedovec na aktivnom radu zbog kojeg je prigradsko naselje Jagnjedovec sigurno mjesto za život, a osvrnuo se i na ostale gradske DVD-e i JVP Koprivnicu koji svojim ukupnim djelovanjem zadužuju sve građane.

Također, naglasio je i kako proračunska izdvajanja za vatrogastvo prate rad i aktivnost vatrogasaca te još jednom istaknuo važnost koju oni nose.

Tekst: Sonja Markić

- Advertisement -

Najnovije objave