Subota, 15. lipnja 2024.

Župan Koren o brzoj cesti do Koprivnice: Priprema projektne dokumentacije je u intenzivnoj fazi

Zbog opće poznate situacije i eskalacije cijena materijala i energenata, izvođač radova je zatražio privremenu privremenu odgodu uvođenja u posao, rekao je Koren

- Oglas -

Županijska uprava Koprivničko-križevačke županije održala je u srijedu konferenciju za novinare o aktualnostima iz svog rada.

O županijskim projektima i aktivnostima pola sata je govorio koprivničko-križevački župan Darko Koren.

Između ostalog, spomenuo je i izgradnju brze ceste od Križevaca prema Koprivnici.

- Oglas -

– Radovi na pripremi projektne dokumentacija za dionicu od Vojakovačkog Kloštra do Koprivnice su u intenzivnoj fazi – rekao je župan Koren.

To podrazumijeva izradu projektne dokumentacije i svih potrebnih studija, kao i aktivnosti na otkupu zemljišta na području kojim će prolaziti buduća brza cesta.

– Od Hrvatskih cesta dobili smo odgovor da je za dionicu od Križevaca do Vojakovačkog Kloštra ishođena lokacijska dozvola i građevinske dozvole po fazama – rekao je Koren i dodao kako su riješeni svi imovinsko-pravni poslovi, odabran je izvođač, tvrtka Kamgrad iz Zagreba, kao i stručni nadzor.

Međutim, pojavio se problem.

– Zbog opće poznate situacije i eskalacije cijena materijala i energenata, izvođač radova je zatražio privremenu privremenu odgodu uvođenja u posao, dok Hrvatske ceste zajedno s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture ne riješe problem te navedene problematike, što je problem svih velikih infrastrukturnih projekata – kazao je Darko Koren.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti