Nedjelja, 25. rujna 2022.

Izložba Od Mistike življenja do Redefinicije postojanja Marijana Jakubina u đurđevačkom muzeju

Izložba je prikaz likovnog stvaralaštva Marijana Jakubina u zadnjih 25 godina odnosno izbor djela koja nisu bila izlagana u Đurđevcu uz 25. godišnjicu

Preporučujemo

Slikar i profesor Marijan Jakubin obilježit će 50. obljetnicu likovnog stvaralaštva i 75. godišnjicu života u svom rodnom kraju u đurđevačkom muzeju izložbom Od Mistike življenja do Redefinicije postojanja.

Izložba je prikaz likovnog stvaralaštva Marijana Jakubina u zadnjih 25 godina odnosno izbor djela koja nisu bila izlagana u Đurđevcu uz 25. godišnjicu, a koja su bila prezentirana na žiriranim skupnim i samostalnim izložbama u renomiranim galerijama Hrvatske.

Marijan Jakubin rođen je u Zagrebu 1946. Osnovnu školu završio je u Virju, a Školu primijenjene umjetnosti (grafički odjel) u Zagrebu. Diplomirao je na Pedagoškoj akademiji u Zagrebu, na studiju likovne umjetnosti i na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na studiju povijesti umjetnosti.

U svojoj umjetničkoj djelatnosti bavi se slikarstvom, grafikom, kiparstvom i primijenjenom umjetnošću, a djela je izlagao na 28 samostalnih i oko 90 skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. U području sakralnog slikarstva naslikao je 26 oltarnih fresaka i ulja velikog formata, oko 200 vitraja i oko 20 djela manjeg formata u crkvama diljem Hrvatske.

Izložba je podržana od strane Ministarstva kulture i Grada Đurđevca obuhvaća 50-tak odabranih djela iz ciklusa Mistika življenja, Život Izdanka i najnovijeg ciklusa Redefinicije postojanja uz uključivanje značajnih samostalnih djela izvan imenovanih ciklusa, a možete ju razgledati od 13. svibnja do 12. lipnja.

- Advertisement -

Najnovije objave