Subota, 30. rujna 2023.

Koprivnički gradski vijećnici prvi put glasali elektroničkim putem

Većinom glasova, vijećnici su podržali Odluku o dugoročnom zaduživanju Grada Koprivnice u iznosi od 2.25 milijuna eura u svrhu projekta Rekonstrukcije sustava javne rasvjete

- Advertisement -

U prostoru Gradske vijećnice u ponedjeljak je održana 14. sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice.

Po prvi puta vijećnici su na sjednici o odlukama glasovali elektroničkim putem što će im u narednim sjednicama uvelike olakšati posao, kao i samu preglednost donesenih odluka.

Sjednici je prisustvovalo 16 od ukupno 19 vijećnika, a raspravljalo se o 27 točaka dnevnog reda, izvijestila je gradska uprava.

- Advertisement -

Sjednica je započela prvom točkom dnevnog reda, a to su pitanja i prijedlozi. Vijećnika Cestara zanimala je situacija u vezi nepropisnih parkiranja osobnih automobila na području igrališta oko OŠ „Đuro Ester“ te oko radova na kanalizaciji na Trgu kralja Tomislava u sklopu aglomeracije. Vijećnica Rožmarić postavila je pitanje oko uređenja novih građevinskih parcela i izgradnje novog dječjeg igrališta na području MO Dubovec. Vijećnik Fajdetić interesirao se oko broja neupisane djece u dječje vrtiće te o uvođenju jednosmjenske nastave u sve koprivničke osnovne škole. Postoji li mogućnost za uvođenje novih BusKo linija i ugibališta na području grada i prigradskih naselja zanimalo je vijećnika Šempera.

O aktualnim događanjima u Rukometnom klubu Podravka, odnosno smjeni aktualnog trenera, zanimalo je vijećnika Suvalja. Isto tako, zanimali su ga stvarni troškovi rekonstrukcije koprivničkih središnjih trgova, s obzirom na njihov rast. Vijećnika Jeđuda zanimao je trenutni status vile Malančec, odnosno kada bi se moglo krenuti u njezinu rekonstrukciju, a imao je i kratki komentar na nelogičnost stvaranja novih izbornih jedinica. Ideju oko uvođenja besplatne autobusne linije za umirovljenike od strane Grada prema jezeru Šoderica iznio je vijećnik Milaković. Također, zanimalo ga je postoji li mogućnost ubrzanja završetka radova na nadvožnjaku na Zagrebačkoj. Vijećnica Mikulić postavila je pitanje u vezi rekonstrukcije klupskih prostorija NK Reka. Vijećnica Peršić dotakla se pitanja oko nedostatka prostora Umjetničke škole Fortunat Pintarić koji će sve više biti izražen uvođenjem jednosmjenske nastave. Na sva pitanja vijećnika odgovarao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Gradsko vijeće Koprivnice
Gradonačelnik Mišel Jakšić (desno) na sjednici Gradskog vijeća // Foto: koprivnica.hr

Nakon druge točke, pregleda stanja sigurnosti na području Grada Koprivnice za 2022. godinu, vijećnici su jednoglasno podržali Izvješća o radu za 2022. godinu GD Crvenog križa Koprivnica, Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice i Zajednice tehničke kulture Grada Koprivnice.

Isto tako, jednoglasno su podržali imenovanje Karla Galineca za ravnatelja koprivničke Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“, kao i imenovanje članova Upravnog vijeća Knjižnice.

Izdvajamo donošenje godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Koprivnice za 2022. godinu, prihvaćanje Izvješća o Programu građenja i održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Koprivnice, kao i donošenje Izmjena i dopuna proračuna Grada Koprivnice za 2023. godinu i projekcije za 2024. i 2025. godinu.

- Advertisement -

Većinom glasova, vijećnici su podržali Odluku o dugoročnom zaduživanju Grada Koprivnice u iznosi od 2.25 milijuna eura u svrhu projekta Rekonstrukcije sustava javne rasvjete predviđenog Proračunom Grada Koprivnice za 2023. godinu i projekcijama za 2024. i 2025. godinu kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak. Treba naglasiti da se u realizaciju kredita neće ići, ako se u zadanom roku, odnosno nakon javne nabave, ne krene u postavljanje nabavljenih rasvjetnih tijela.

Što se tiče obrazovnog dijela, Vijećnici su jednoglasno podržali donošenje Odluke o dodjeljivanju stipendija redovnim studentima Sveučilišta Sjever-Sveučilišni centar Koprivnica za akademsku godinu 2023./2024, kao i donošenje Odluke o iznosu participacije roditelja/skrbnika učenika za obrazovanje učenika na umjetničkim programima Škole u školskoj godini 2023./2024.

Jednoglasno su podržane Odluke o financiranju nabave radnih bilježnica za obvezne i izborne predmete za učenike osnovnih škola kojima je osnivač Grad Koprivnica u školskoj godini 2023./2024. i o ostvarivanju prava na financiranje troškova nabave osnovnoškolskih radnih bilježnica za obvezne i izborne predmete za učenike s prebivalištem na području Grada Koprivnice, polaznike osnovnih škola kojima nije osnivač Grad Koprivnica, u školskoj godini 2023./2024.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti