Petak, 25. lipnja 2021.

Koprivnički šahisti u Rapcu ostavili jako dobar dojam u Prvoj juniorskoj ligi Hrvatske

Jan Horčička proglašen je najboljim igračem turnira na trećoj ploči te je ovim zapaženim nastupom osvojio čak 140 rejting bodova. Za koprivničku ekipu nastupili su i Emanuel Bunić, Matej Zadro i Lovro Koštić

Preporučujemo

Nakon poteškoća s održavanjem i odgodama turnira, koprivnički šahisti napokon su nastupili na prvom službenom natjecanju ove godine.

U Rapcu, mjestu u Istarskoj županiji, održana je I. juniorska liga Hrvatske u šahu na kojoj je nastupilo 12 ekipa. Ekipa ŠŠK Koprivnice osvojila je solidno šesto mjesto sa šest pobjeda i pet poraza čime je zadržala prvoligaški status.

Ekipa je bila sastavljena pretežno od kadeta s prosjekom od samo 14 godina, a nastupali su u znatno jačoj konkurenciji igrača, onih do 20 godina.

– Sustav natjecanja bio je vrlo naporan, jer se igralo 11 kola u šest dana, a pet dana igrala su se po dva kola, svako po četiri do pet sati igranja i to pod zaštitnim maskama – ističe Petrica Koštić iz ŠŠK Koprivnica.

Jan Horčička proglašen je najboljim igračem turnira na trećoj ploči te je ovim zapaženim nastupom osvojio čak 140 rejting bodova.

Za koprivničku ekipu nastupili su i Emanuel Bunić, Matej Zadro i Lovro Koštić.

Ovime je nastavljen uspjeh koprivničkih šahista koji su protekle godine obranili ekipni naslov državnih prvaka školskih športskih društava, osvojili II. juniorsku ligu centar te ostvarili plasman u I. juniorsku ligu Hrvatske. Zatim, osvojili su drugo mjesto u I. kadetskoj ligi centar te plasman u Finale kadetskih liga Hrvatske koje je naknadno otkazano zbog epidemije kao i 2., 3. i 6. mjesto na prvenstvu Hrvatske u kategoriji do 13 godina.

Svi igrači ŠŠK Koprivnice polaznici su i škole šaha Podravke, a pripreme za natjecanje i na samom turniru uspješno je odradio koprivnički međunarodni šahovski majstor Jurica Srbiš

Najnovije objave