Petak, 3. prosinca 2021.

Koronavirusom zaraženi pacijent pobjegao iz bolnice i ubrzo pronađen mrtav

Nakon bijega iz bolnice, pacijent je u utorak preminuo u naselju Hoto Ville, kod majke, a na terenu su bili policija i hitna

Preporučujemo

Muškarac (53) iz okolice Samobora, pozitivan na koronavirus, u ponedjeljak je pobjegao iz Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu gdje je bio spojen na kisik. Nakon bijega iz bolnice, pacijent je u utorak preminuo u naselju Hoto Ville, kod majke, a na terenu su bili policija i hitna, donosi Index.

Iz ravnateljstva Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije za Index su rekli da su u utorak, 19. listopada, u 15.56 sati zaprimili poziv s broja 112 za intervencijom.

“Poziv nam je stigao za intervenciju u Strmcu u Hoto Villama. Hitna je na mjesto intervencije stigla u 16.02 sati. Zatekli smo pacijenta, rođenog 1968. godine, bez svijesti i znakova života. Nakon toga je pristupljeno reanimaciji pacijenta, da bi se tijekom reanimacije od njegove majke doznalo da je pacijent covid pozitivan, da je bio u bolnici Fran Mihaljević te da je pobjegao iz iste bolnice i da ga je policija tražila cijelu noć bezuspješno”, kazali su nam iz Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

Ističu kako je nakon 35 minuta reanimacije pacijent proglašen mrtvim.

“Nakon 35 minuta reanimacije pacijent se proglašava mrtvim, nije imao puls i pojavljuju se sigurni znaci smrti. Od pacijentove majke se doznaje da je on pobjegao dan prije iz Zarazne, gdje je bio stavljen na kisik. Zarazna je raspisala potragu za njim i policija ga je tražila, no nisu ga našli. Zatečen je kod majke u Hoto Villi, no prijavljen je bio na drugoj adresi”, doznaje se iz Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

Iz policije su potvrdili da je osoba samovoljno napustila bolnicu i da znaju za događaj te da su reagirali.

“Znamo za događaj, reagirali smo na dojavu bolnice o samovoljnom udaljavanju iz bolnice, u trenu pronalaska osobe unutar 24 sata, ta je osoba preminula na području Samobora u privatnom prostoru”, kazali su u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

“Nije to prvi pacijent koji je otišao samovoljno iz bolnice”, kazala je, pak, ravnateljica bolnice dr. Alemka Markotić.

Na upit kako pacijent može izaći ako je na liječenju, odgovorila je u kojem slučaju se pacijenta može prisilno zadržati.

“Ako je pacijent životno ugrožen, onda ga možemo zadržati, no mi nemamo zatvor, ne možemo nekoga protiv njegove volje držati. Ako je osoba dobro, mogao je izaći”, rekla je ona.

Nakon što su novinari Indexa rekli da je osoba kasnije preminula, rekla je da pošaljemo službeni upit na ravnateljstvo budući da je ona – u gužvi.

Najnovije objave