Ponedjeljak, 5. prosinca 2022.

Košarkaški klub Međimurje turnirom i svečanošću proslavio 50. obljetnicu

Završnoj svečanosti Košarkaškog kluba Međimurje Čakovec povodom velikog jubileja odazvao se veliki broj gostiju; bivši predsjednici, donatori, sponzori, roditelji i svi igrači od 8 do 48 godina koji igraju za čak osam klupskih selekcija

Preporučujemo

Hrvatski drugoligaš, Košarkaški klub Međimurje iz Čakovca turnirom „50 godina KK Međimurje Čakovec“ i prigodnom svečanošću obilježio je u petak i subotu veliki jubilej – 50 godina od osnivanja kluba.

Na turniru ponajboljih hrvatskih drugoligaša koji je odigran u lijepoj atmosferi sportske dvorane OŠ Strahoninec zasluženi pobjednik je varaždinska Vindija koja je u subotnjem finalu nadigrala aktualnog prvaka 2. HL Sjever Podravac iz Virja 86-68. Treće mjesto zauzelo je slavljenik Međimurje koje je u uzbudljivoj i neizvjesnoj utakmici svladalo Radnik iz Križevaca 84-81.

Na putu do finala Podravac je u dobroj utakmici svladao Međimurje u čijoj se ekipi dosta osjetio pritisak da „moraju“ u finale, pa je momčad iz Virja odnijela pobjedu, dok je varaždinska Vindija bila bolja od Radnika i odmah pokazala da je uoči prvenstva trenutačno najspremnija ekipa.

Nakon završetka turnira uslijedila je prigodna svečanost u kojoj je predsjednik kluba Krunoslav Posavec podsjetio na bogatu prošlost kluba, uz osvrt na ono što je klub danas i kako gleda prema budućnosti.

– Košarkaški klub Međimurje svoje korijene vuče iz 1960-tih godina kada je osnovana „Košarkaška sekcija društva tjelesnog odgoja Partizan“, a nekoliko godina kasnije, 20. siječnja 1972. održana je osnivačka skupština košarkaškog kluba pod imenom KK Čakovec te je za prvog predsjednika izabran Ivica Žišković. Košarkaški, sportski duh i timski rad godinama su stvarali tradiciju te doprinijeli brojnim uspjesima kluba, koji je iznjedrio vrhunske košarkaše kluba koji već duži niz godina nosi ime Međimurje Čakovec i ponosno predstavlja međimursku i čakovečku košarku na najvišem nivou u zemlji i šire – kazao je u uvodu Posavec.

– Ponosan sam na svu djecu koja kroz dobne skupine od U-9, U-11, U-13, U-15 i U-17 ostvaruju vrhunske rezultate na najvišim razinama natjecanja. Možemo reći da smo u svim skupinama u samom vrhu. Isto tako, s ponosom mogu reći da su naši kadeti u protekloj sezoni odigrali najkvalitetnije utakmice u Jedinstvenoj kadetskoj ligi, koja je ujedno i najviši rang natjecanja, te su hrabro i ustrajno branili boje našeg kluba. Isto im želim i u ovoj sezoni. Osim naših najmlađih i najvažnijih, ponos kluba je i seniorska momčad. Ekipu koja je zajedno rasla najbolje opisuje citat, kojim se obratio prvi predsjednik kluba gospodin Žišković, u uvodnom dijelu knjige “Ovo smo mi, 50 godina igranja košarke u Međimurju”, autora i člana uprave kluba, a nažalost prerano preminulog, gospodina Stjepka Sorića: “Od haklera do hrvatskog košarkaškog prvoligaša.” Tim citatom opisan je naš put – naglasio je predsjednik kluba.

Posavec je zahvalio svima koji podržavaju rad kluba, sponzorima, donatorima, roditeljima, simpatizerima, navijačima, zajednicama sportova Međimurje i Čakovca, kao i Međimurskoj županiji i Gradu Čakovcu, svojim suradnicima, a posebice trenerima poimenično ih sve nabrojivši: Maja Mikolaj, Igor Čajić, Mario Novak – Medo, Danijel Krajačić i klupska alfa i omega Stjepan Novak – Štef.

Za kraj je zahvalio domaćinima OŠ Strahoninec i Općini Strahoninec na ugošćivanju turnira i jer zbog određenih tehničkih problema obje košarkaške dvorane u Čakovcu (I. Oš i II. OŠ) isto trenutačno ne dopuštaju odigravanje službenih utakmica 2. HL i poručio:

– Na kraju bih se osvrnuo na budućnost kluba i svima nama zaželio još barem 50 godina rada. U narednih 50 godina, djeco, igrači i treneri želim vam puno znoja i rada a nakon toga će biti i uspjeha, pobjeda i naslova prvaka. Vi ste naša budućnost i naša najveća snaga u izgradnji još boljeg i snažnijeg kluba. Želja nam je u nekoj skorijoj budućnosti vratiti Prvu ligu u naše Međimurje, gdje ćemo svi zajedno navijati za naše košarkaše. Međimurska košarka zaslužuje prvoligaša i želim svima nama to i ostvarimo. “SVI ZA – MEĐIMURJE!”.

U prigodnim govorima podršku radu i djelovanju kluba dali su domaćin turnira i svečanosti ravnatelj OŠ Strahoninec i zamjenik načelnika Općine Josip Šipek, Tomica Jakopec kao tajnik u ime obje zajednice sportova i u ime župana, Danijel Perčić, predsjednik Košarkaškog saveza Međimurske županije koji je poručio da naš Savez broji najveći broj klubova na sjeveru zemlje, da želi da se taj broj poveća, ali i da napravimo kvalitativni iskorak prema Prvoj ligi što KK Međimurje sigurno zaslužuje, te gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini koja je istaknula da Grad pruža veliku podršku svim sportašima, pa tako i košarkašima, te da to vrijedi i za osiguranje uvjeta za igranje utakmica, tako da će se poduzeti sve da se službene košarkaške utakmice što prije igraju u gradu.

Predsjednik KS MŽ predao je i prigodno priznanje predsjedniku kluba povodom 50 godina KK Međimurje.

Završnoj svečanosti Košarkaškog kluba Međimurje Čakovec povodom velikog jubileja odazvao se veliki broj gostiju; bivši predsjednici, donatori, sponzori, roditelji i svi igrači od 8 do 48 godina koji igraju za čak osam klupskih selekcija.

Na kraju su podijeljeni i pehari za sve ekipe turnira: Radniku za 4. mjesto, Međimurju koje je bilo 3., Podravcu koji je ponio naslov viceprvaka turnira i Vindiji zasluženi pobjednik pehar, dok je Luka Prprović iz Vindije dobio i prigodnu nagradu od Tomice Jakopca za najboljeg igrača turnira koja je nastala spontano prilikom proglašenja najboljih.

Proslava je završila prigodnim druženjem svih ekipa i gostiju.

Sudionici turnira povodom 50 godina KK Međimurja

Sudionici turnira povodom 50 godina KK Međimurja // Foto: Košarkaški klub Međimurje

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti