Subota, 30. rujna 2023.

Razigrani Dječji tjedan u Koprivnici s nizom aktivnosti

U parku će se organizirati i desetak punktova za različite igre, a dio rekvizita poput hula -hopa, pikula, užeta za skakanje, lopti, osigurao je Savez društava naša djeca Hrvatske koji ovogodišnje obilježavanje Dječjeg tjedna u cijeloj zemlji koordinira pod motom „Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči“

- Advertisement -

Koprivnica će se od 3. do 8. listopada pretvoriti u veliku igraonicu, jer će svi vrtići, škole i ustanove, te udruge koje se bave s djecom, obilježavanje Dječjeg tjedna posvetiti promociji dječjeg prava na igru, najavljeno je iz Društva naša djeca Koprivnica.

Uz raznovrsne igre djeca će pisati poruke odraslima s temom s kim, kako i gdje se žele igrati, koje će biti predočene na tradicionalnom javnom okupljanju najmlađih stanovnika grada koje će se održati u Gradskom parku u četvrtak, 6. listopada od 10 do 12 sati.

Dječje gradsko vijeće pojačano tom prilikom i delegacijama djece iz vrtića i škola prenijet će te poruke i koprivničkom gradonačelniku koji za njih istog dana organizira svečani prijem, te zatražiti još veći broj uređenih dječjih igrališta u Koprivnici.

- Advertisement -

U parku će se organizirati i desetak punktova za različite igre, a dio rekvizita poput hula -hopa, pikula, užeta za skakanje, lopti, osigurao je Savez društava naša djeca Hrvatske koji ovogodišnje obilježavanje Dječjeg tjedna u cijeloj zemlji koordinira pod motom „Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči“.

Uz ovu središnju akciju, Društvo naša djeca Koprivnica priprema i niz manjih, uz želju da djecu nauči kako se zabaviti s igračkama koje možemo sami izraditi, te ih potaknuti da na otvorenom s roditeljima, djedovima i bakama, te prijateljima igraju neke tradicijske igre.

Tako se u ponedjeljak, 3. listopada održava kreativna radionica „Igramo se s Laticama“ na kojoj će volonteri DND s članovima ove humanitarne udruge izrađivati igračke od papira, krpene lutke i čarobne štapiće, te zaigrati stare podravske igre.

U srijedu 5. listopada članovi Dječjeg gradskog vijeća i volonteri DND izrađivat će didaktičku ploču za Dječji odjel koprivničke bolnice, a u subotu 8.listopada od 10 do 12 sati u gradskom parku bit će priređene renesansne igre za djecu različite dobi.

DND svoje aktivnosti seli i van Koprivnice pa će tako 7. listopada u OŠ Gola i DV Igra održati igraonice uz izradu lutaka od tikvica.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti