Nedjelja, 26. ožujka 2023.

Lana Nogić nastupit će na jakom turniru u Zagrebu

Ženska hrvačka reprezentacija nedavno je dobila novog trenera, renomiranog hrvatskog hrvača i olimpijca Nenada Žugaja, a on je pored Ive Gerić i Mille Anđelić odabrao i Lanu

Preporučujemo

U Zagrebu se održava deseto izdanje Velike nagrade Zagreba koje spada među četiri svjetska turnira ‘Ranking Series’.

Ono što je dosad bio isključivo turnir u grčko-rimskom stilu hrvanja, ovaj put postaje natjecanje u sva tri stila jer na Zagreb Open stižu i najbolji svjetski slobodnostilaši ali i najbolje svjetske hrvačice.

Na svojevrsnom hrvačkom ‘Grand Slamu’ među 600 hrvača i hrvačica sa svih kontinenata i i iz 46 zemalja boje Hrvatske branit će 14 sportaša i tri sportašice, a među kojima se nalazi i mlada članica Hrvačkog kluba Podravka Lana Nogić.

Ženska hrvačka reprezentacija nedavno je dobila novog trenera, renomiranog hrvatskog hrvača i olimpijca Nenada Žugaja, a on je pored Ive Gerić i Mille Anđelić odabrao i Lanu.

– Iva je mlađa seniorka, a Lana i Mila su još juniorke i za njih će biti velika stvar jedan ovakav turnir doživjeti i prikupljati iskustvo. A u Zagreb stiže oko 160 hrvačica svjetske klase iz 43 zemlje među kojima valja izdvojiti Japan čije su predstavnice na posljednjim Olimpijskim igrama osvojile zlata u četiri od šest kategorija – rekao je Žugaj.

Lana će nastupiti u kategoriji do 57 kilograma te ju prva borba očekuje na strunjači B pod rednim brojem 301, a protivnica će joj biti uspješnija hrvačica iz meča Patrycja GIL (POL) – Ningning RONG (CHN).

Već standardno, cijeli program natjecanja moguće je pratiti putem live streama na stranicama Svjetske hrvače organizacije.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti