Srijeda, 26. siječnja 2022.

Marko Rac održao oproštajnu misu u župnoj crkvi sv. Jurja, odlazi u Pribislavec

Odlukom varaždinskog biskupa mons. Bože Radoša u Župi velečasni Marko Rac nastavlja svoj svećenički put Rac u Pribislavcu

Preporučujemo

Prošlog je vikenda u župnoj crkvi sv. Jurja u Đurđevcu održana oproštajna misa župnika Marka Raca i kapelana Filipa Jakupca kojoj su prisustvovali župan Darko Koren i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

Župnik Rac u Đurđevcu je proveo punih osam godina te ostavio velik trag u lokalnoj zajednici svojim predanim duhovnim radom, a osim toga se pobrinuo za kompletnu obnovu unutrašnjosti crkve u Đurđevcu te uređenje kapela na području župe.

Župan je zahvalio župniku na svim godinama koje je proveo u Đurđevcu i tijekom kojih je propovijedanjem o istinskim kršćanskim vrijednostima dotaknuo srca brojnih župljana koji su se emotivno oprostili od svog župnika.

Poželio mu je svako dobro na novoj stranici životnog puta te mnogo uspjeha u zadacima koji ga čekaju kao župnika u Pribislavcu. Također mu je uručio i simboličan poklon, sliku sv. Marka Križevčanina, zaštitnika Koprivničko-križevačke županije te Varaždinske i Bjelovarsko-križevačke biskupije.

„U osam godina smo napravili puno toga, kako u duhovnom smislu, tako i u obnovi sakralnih objekata. Ako sam nekoga povrijedio, molim neka mi oprosti. Zauvijek ćete biti u mom srcu i zahvaljujem vam na svemu što ste učinili i što ćete i dalje činiti za župnu zajednicu“, poručio je župnik Rac.

Osim brojnih vjernika, oproštajnoj misi prisustvovali su i Kristina Benko Markovica uime Grada Đurđevca, ravnatelji mjesnih škola te predstavnici drugih ustanova. Posebna oproštajna misa održana je i u filijali u Mičetincu gdje su mještani zahvalili župniku i kapelanu.

Odlukom varaždinskog biskupa mons. Bože Radoša u Župi velečasni Marko Rac nastavlja svoj svećenički put Rac u Pribislavcu, a velečasni Filip Jakupec, koji je u Đurđevcu proveo svoju prvu svećeničku godinu, imenovan je župnikom u Hlebinama i upraviteljem župe u Sigecu.

U Đurđevac dolazi Tomislav Leskovar koji je dosad bio župnik u Selnici u Međimurju, a kao pastoralni suradnik u župi će djelovati i velečasni Mario Rukelj. Oni će prvi put slaviti mise u Đurđevcu u nedjelju, 29. kolovoza, a svečano uvođenje u službu novoga župnika i pastoralnog suradnika bit će u nedjelju, 5. rujna.

- Advertisement -

Najnovije objave