Utorak, 9. kolovoza 2022.

Milanović: ‘Ako ćete stavit klimu na 25, prodajte ju Romima’; Plenković: ‘Pa nije valjda to rekao’

Ako se temperatura smanji za 1 stupanj, godišnje se može uštedjeti 5% energije za grijanje. Treba težiti tome da maksimalna temperatura grijanja bude 21 stupanj, rekao je ministar Filipović

Preporučujemo

Vladajući nas pripremaju na tešku jesen, s obzirom na porast cijena energenata.

Tako je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović na sjednici vlade predstavio smjernice i preporuke za uštedu energije.

Riječ je o preporukama Europske komisije zemljama članicama.

– Ako se temperatura smanji za 1 stupanj, godišnje se može uštedjeti 5% energije za grijanje. Treba težiti tome da maksimalna temperatura grijanja bude 21 stupanj. Za hlađenje se inače preporučuje da temperatura u prostoriji bude najviše 7 stupnjeva niža od vanjske. U skladu s tim preporučuje se da temperatura hlađenja ne treba biti niža od 25 stupnjeva – rekao je Filipović, a prenosi Index.hr.

Vladine mjere štednje na Korčuli je komentirao predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

– Ako ćete stavit klimu na 25, prodajte ju Romima, oni će nešto napraviti s tim, oni su vrlo spretni u tomu. Klima na 25 ne radi. Kad padne prva kiša iza Gospe, te mjere postaju bespredmetne – rekao je Milanović.

Predsjednikovu je izjavu potom komentirao premijer Andrej Plenković.

– To je rekao? Pa nije valjda to rekao? Ja se nadam za njega da to nije rekao. Je? Malo mi ga je onda žao. Mislim da baš nije najmudrije da predsjednik tako nešto kaže o Romima, o ljudima koji su isti kao vi i ja – rekao je Plenković.

Dodao je kako to nije jedino zbog čega mu je žao Milanovića…

- Advertisement -

Najnovije objave