Nedjelja, 19. rujna 2021.

Mlada i poletna ekipa garancija su blistave budućnosti Podravca iz Virja

Mladi igrači trenera Mirka Hrženjaka napreduju iz dana u dan i prava je šteta što nisu odigrali više seniorskih i juniorskih utakmica

Preporučujemo

U prvom dijelu košarkaškog prvenstva Druge lige Sjever od planiranih 11 odigrano je samo šest nepotpunih kola, sa 16 odigranih i 20, zbog pandemije koronavirusa, neodigranih utakmica. Nakon toga prvenstvo je prekinuto.

Nakon šest tako polovično odigranih kola, ni jedan klub nije odigrao više od četiri utakmice (Podravac, Petar Zrinski, Vedi, Radnik i Koprivnica), dok Međimurje nije odigralo ni jednu utakmicu. Na prvenstvenoj ljestvici vodi virovski Podravac s četiri pobjede. Bez poraza je i Grafičar iz Ludbrega, ali iz tri odigrane utakmice. Moglo bi se reći – na sjeveru ništa novo, u vrhu prvenstvene ljestvice nedostaje samo Međimurje.

Dok Grafičar, a naročito Međimurje nastupaju s iskusnim sastavima, od kojih su neki zašli u četvrto desetljeće, jedino je Podravac još u prošloj sezoni potpuno pomladio ekipu i predstavlja pravo osvježenje na sjeveru.

Ludbrežani su igrački vrlo jaki. Grafičar je sastavljen od iskusnih igrača (Prprović, Božić i Man. Novak), igrača u najboljim godinama (Mar. Novak, Nakić, Dijanušić) te mladih (Mikec, Vojković, Križanić i pravo osvježenje iz Koprivnice, Balaško).

Međimurje i dalje predvodi igrač s višegodišnjim prvoligaškim iskustvom – Krajačić. Po godinama i iskustvu uz rame su mu S. Kranjčec i Drk, a tu su još M. Kranjčec, Golik, Gašparić i Kuzmić. Iako je i Međimurje znatno pomladilo ekipu, njihovi mladi igrači za sada dobivaju malo prigoda da pokažu što znaju.

Međimurje je u svojoj zadnjoj službenoj utakmici pokazalo zavidnu šutersku formu i u finalu Kupa regije Sjever u Virju pobijedilo Podravac sa 103:100 i osvojilo trofej.

Podravac sa samo četiri igrača starija od 20 godina (Šestak, S. i J. Zadravec i Hrženjak) predvodi najbolji strijelac i jedan od najboljih igrača lige – Stefan Zadravec. Mladi igrači trenera Mirka Hrženjaka napreduju iz dana u dan i prava je šteta što nisu odigrali više, što seniorskih, što juniorskih utakmica.

Virovci su već osvojili Kup Koprivničko-križevačke županije, za sada bez poraza, vode u prvenstvu i glavni su kandidati za naslov juniorskog prvaka regije Sjever. Od mladih igrača neki su već pokazali da su im mogućnosti velike (Balatinec, Križić, Odobašić, I. Kuzmić), od nekih se očekuje da pokažu koliko vrijede (Ratković, Cestar), a juniori (Stajku, L. Kuzmić, Benotić, Šoš) moraju pokazati da su najbolji u regiji.

Košarkaši Podravca iz Virja
Košarkaši Podravca iz Virja // Foto: KK Podravac Virje

Koja je od ove tri ekipe glavni kandidat za naslov ovogodišnjeg prvaka? Do prošlogodišnjeg prekida prvenstva Međimurje je bilo na čelu ljestvice, ali je Grafičar imao utakmicu i poraz manje od Međimuraca. Podravac je bio treći. Rekli bismo da je taj poredak i ove godine najvjerojatniji. Ali, kada bi bilo sve po prognozama ne bi se trebalo ni igrati.

No, koja bi od ostalih ekipa mogla pomrsiti račune dominantnoj trojki?

Petar Zrinski je zadržao prošlogodišnji sastav. Najbolji igrač, Tomić je godinu dana stariji i toliko skloniji ozljedama. Hoće li se njemu i Kravosu pridružiti koji mlađi igrač pokazat će vrijeme. Virka iz Virovitice bi morala biti bolja nego prethodnih sezona. Sastavljena je od vrlo dobrih iskusnih igrača (Ferenčević, Golub, Pavlović, Petrović), a bilo bi odlično kada bi im se priključio koji mlađi igrač.

Koprivnica je slabija nego prošle sezone. Otišli su Balaško, D. Kuzmić i Benotić. Oslanjaju se na iskusne Beljana i Jančijeva, ali oni su na zalasku karijere. Nova lasta na sjeveru je bjelovarski Vedi. Vrlo dobro organizirani, ali i nedovoljno iskusni za drugoligaške bitke.

Križevački Radnik, već godinama iskusno vođen, bez puno ambicija, na čelu s Maslićem i Matoićem nastojat će se zauzeti što bolje mjesto u sredini ljestvice.

Slično je i s Ivančicom. Stari drugoligaš bez mogućnosti velikog iskoraka, s dugogodišnjim trenerom i stabilnim vodstvom kluba, limitirani visinom i opasni na bekovskim pozicijama. Varaždinska Vindija s najmlađom ekipom u ligi bi morala biti bolja od ostalih ekipa s dna tablice.

Za Labradu Žurko, pritisnutu financijski problemima, bit će uspjeh ako završe sezonu. A u Zagrebu se dobra ekipa uvijek može sastaviti. Dva košarkaška kluba iz grada rukometa su previše. Bjelovar, osiromašen za nekoliko igrača koji su otišli u Vedi, čeka teška sezona. Ali, nikad im nisu ni cvjetale ruže.

Bilo je predviđeno da se prvenstvo nastavi 9. siječnja 2021. godine. Ta će odluka biti vjerojatno promijenjena. Najprije će se odigrati zaostale utakmice, a prvenstvo će se vjerojatno nastaviti tijekom veljače.

Tekst: Željko Horvat

Najnovije objave