Srijeda, 28. veljače 2024.

Moguće grmljavinsko nevrijeme s tučom i vjetrom, osobito u Međimurju i Zagorju

Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja, upozoravaju iz DHMZ-a

- Oglas -

Državni hidrometeorološki zavod izdao je narančasto upozorenje za zagrebačku te žuto za osječku i karlovačku regiju za danas poslijepodne, odnosno navečer.

U zagrebačkoj regiji od 15 sati je moguće grmljavinsko nevrijeme, lokalno s tučom i prolazno jakim vjetrom, osobito u Međimurju i Hrvatskom zagorju. Vjerojatnost grmljavine veća je od 70 posto.

“Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu”, stoji u upozorenju DHMZ-a, a piše HRT.

- Oglas -

Upozorenje za karlovačku regiju vrijedi od 16 sati. Lokalno su mogući izraženi pljuskovi s grmljavinom, ponajprije uz granicu sa Slovenijom. Upozorenje za osječku regiju vrijedi od 20 sati, lokalno su vjerojatni izraženi pljuskovi s grmljavinom, ponajprije u Podravini. Vjerojatnost grmljavine za obje regije također je iznad 70 posto.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti