Srijeda, 4. listopada 2023.

‘Najpravednije bi bilo da se sezona poništi i napravi zatvoreni ljetni prijelazni rok’

Igralo se ili ne, lijepa je vijest da je Tehnika Koprivnica u suradnji s Miklinovcem i Močilama pokrenula zajedničku školu nogometa. I to je pokazatelj u kojem smjeru ovaj klub misli ići.

- Advertisement -

Neizvjesno je kada će se i hoće li se uopće nastaviti nogometna prvenstva u nižim hrvatskim ligama pa tako i u Četvrtoj nogometnoj ligi Koprivnica – Bjelovar Virovitica.

Nogometaši Tehnike Koprivnica jesenski dio prvenstva završili su na 12. mjestu prvenstvene ljestvice s 11 osvojenih bodova. U zimskom prijelaznom roku klub je imao vrlo aktivan prijelazni rok i očekivali su svi da će se rezultatski podići prema čvrstoj sredini ljestvice. No, koronavirus je napravio svoje i sve je stalo.

– Nažalost, ova će kriza imati velik utjecaj na gospodarstvo, a samim time i na nogomet. Prije svega, nepromišljeno je uopće razmišljati o nečem drugom kada se svijet bori s pandemijom i najbitnije je da se pridržavamo mjera i savjeta nadležnih službi i čekamo razvoj situacije. Što se tiče nogometa, siguran sam da se ova sezona neće igrati. Najpravednije bi bilo da se sezona poništi, napravi zatvoreni ljetni prijelazni rok, čime bi se zaštitilo klubove, te kada i ako nam uvjeti dozvole, napravi ‘restart’ sezone 2019./20. Gledajući našu ligu, odigrano je 50 posto službenih utakmica, dakle na pola smo puta. Tko garantira da će Čazma, posljednja s jednim bodom, ispasti s lige? Puno je upitnika i zato je najpravednije rješenje poništenje cijele sezone. Drugačija priča je s Premiershipom gdje je odigrano 76 posto utakmica ili naš HNL gdje je odigrano 73 posto ukupno odigranih utakmica – ističe Igor Bajalica, predsjednik Tehnike Koprivnice.

- Advertisement -
Igor Bajalica, predsjednik Tehnike Koprivnice
Igor Bajalica, predsjednik Tehnike Koprivnice // Foto: NK Tehnika Koprivnica

Iako se zna da se ništa ne zna, u ovom koprivničkom klubu gledaju polako i prema budućnosti.

– Iskreno, kada smo formirali vodstvo u srpnju, imali smo dva cilja: stabilizacija poslovanja i osnivanje škole nogometa. Ispred nas je bio izuzetno izazovan ljetni prijelazni rok jer smo se pripremali za sezonu u Prvoj ŽNL, a završili smo u Četvrtoj ligi. Izuzev nekoliko igrača, velika većina igrača nije imala iskustvo igranja u višim ligama, mučili smo se tijekom polusezone, ali naša vjera u dečke nikad nije bila upitna. Šteta za nepotrebno prosipanje bodova u nekoliko utakmica jer bi naš plasman bio bolji, no već u zimskom prelaznom roku smo se ciljano pojačali, imali odlične rezultate u pripremnim utakmicama i jedva čekali nastavak prvenstva. Siguran sam da bi igrali bitnu ulogu u nastavku prvenstva i u Županijskom kupu – kaže Bajalica.

Što se tiče škole nogometa, dodaje, ona je osnovana s partnerima NK Miklinovec i NK Močile.

– Također, radna skupina aktivno radi na planu i programu provođenja aktivnosti za narednu sezonu, kao i nacionalnim i europskim projektima na koje se prijavljujemo. Dosad smo imali četiri vrlo konstruktivna sastanka, ali kao i sve, tako je i ovo na stand-byu sve dok se ne stvore uvjeti za normalno funkcioniranje društva, a samim time i sporta – zaključio je Bajalica.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti