Subota, 26. studenoga 2022.

Nastavnice Obrtničke škole Koprivnica na stručnom usavršavanju u Švedskoj

Ovom mobilnošću omogućilo se stručno usavršavanje nastavnica u području 3D programiranja, građe računala i računalnih mreža te iz područja ekonomije i poduzetništva

Preporučujemo

U sklopu Erasmus+ projekta 2022, tijekom rujna u školskoj godini 2022./2023. Obrtnička škola Koprivnica provela je mobilnost nastavnica u NTI Gimnaziji Karlstad u Švedskoj.

U mobilnosti su sudjelovale nastavnica ekonomske skupine predmeta Ivančica Pavešić Šurić te nastavnice informatike i računalstva Iva Horvat i Dubravka Jakupec, koja je ujedno bila i koordinatorica.

Ovom mobilnošću omogućilo se stručno usavršavanje nastavnica u području 3D programiranja, građe računala i računalnih mreža te iz područja ekonomije i poduzetništva.

Stručno osposobljavanje uključivalo je predavanja raznih stručnjaka iz područja računalstva i ekonomije, dok je vikend bio za društveno-kulturne sadržaje.

Nastavnice Obrtničke škole Koprivnica s kolegama iz Gimnazije Karlstad // Foto: Obrtnička škola Koprivnica

NTI Gimnazija vodeća je srednja škola u Švedskoj u tehnici, znanosti i IT-u. Na više od 20 lokacija diljem zemlje, učenici imaju prilike školovati se u smjerovima: IT i mreže, Dizajn i mediji, Glazba i muzika i Informacijska tehnologija. Gimnazija Karlstad dio je grupe gimnazija IT zanimanja i broji 250 učenika.

Karlstad je najveći grad u pokrajini Värmland u Švedskoj izgrađen na delti rijeke gdje je najduža švedska rijeka Klarälven ulijeva u najveće švedsko jezero, Vänern. Zanimljivo je da se Karlstad često povezuje sa suncem, a simbol za Karlstad je nasmijano sunce. Karlstad je na glasu kao jedan od najsunčanijih gradova u Švedskoj.

Nastavnice su se upoznale s odredištem, njegovim znamenitostima, ustanovama i kulturom.

Također, posjetile su Kristianstad, Malmo, Stockholm i Göteborg u Švedskoj, Kopenhagen u Danskoj te Oslo u Norveškoj.

Tijekom dva tjedana usavršavanja stekle su mnogo novih vještina koje će kasnije iskoristiti za dodatno usavršavanje učenika i ostatka nastavničkog osoblja.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti