Nedjelja, 2. listopada 2022.

Negativni rekorder vikenda opet je bio biciklist, evo koliko je napuhao

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u nedjelju u Velikoj Mučnoj, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 114 kilometara na sat iako je tamo brzina kretanja vozila ograničena na 60 kilometara na sat

Preporučujemo

Tijekom vikenda, od 1. do 4. listopada 2021. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće.

Kako je izvijestila policija, zabilježena je jedna prometna nesreća s poginulom osobom, prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.

U nesrećama su stradale tri osobe. Jedna osoba, vozačica motocikla, je smrtno stradala, dok su dvije osobe, vozač i putnik u osobnom automobilu, zadobile teške tjelesne ozljede.

Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: brzina neprimjerena uvjetima (2), oduzimanje prednosti prolaska i nepropisno uključivanje u promet. Jednu prometnu nesreću s materijalnom štetom izazvao je mladi vozač.

Sankcionirano je 208 prometnih prekršaja od čega 13 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 104 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 24 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i devet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Tijekom provedbe pojačanog nadzora jedan vozač je bio uhićen.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u nedjelju, 3. listopada, u 13.28 sati, u Velikoj Mučnoj, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 114 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste broj 41 brzina kretanja vozila ograničena na 60 kilometara na sat.

Ističemo i vozača koji je u subotu, 2. listopada, u 8.48 sati, u Ulici Stjepana Radića u Budančevici, upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 110 kilometara na sat iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila ograničena na 70 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u petak, 1. listopada, u 23 sata, u Starogradskoj ulici u Starigradu, kod 52-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 2,17 promila upravljao biciklom.

Ističemo i 33-godišnjeg vozača koji je u nedjelju, 3. listopada, u 11.35 sati, u mjestu Škrinjari, upravljao osobnim automobilom, prije stjecanja prava na upravljanje vozilima B kategorije, pod utjecajem alkohola od 2,08 promila. Vozač je uhićen.

Tijekom pojačanog nadzora prometa izvršen je nadzor 37 mladih vozača. Mladi vozači su počinili 11 prometnih prekršaja od čega jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (1,00 – 1,50 g/kg – 1), tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, prekršaj nepropisnog pretjecanja, četiri prekršaja nepoštivanja značenja prometnog znaka i prekršaj nepropisnog uključivanja u promet.

Ističemo zaticanje 20-godišnjeg vozača koji je u subotu, 2. listopada, u 22 sata na Trgu bana Lackovića u Križevcima zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,22 promila.

Ovim putem ukazujemo svim vozačima na nužnost poštivanja prometnih propisa, posebice onih koji se odnose na poštivanje prednosti prolaska i prilagodbu brzine kretanja karakteristikama i stanju prometnice, gustoći prometa, vremenskim prilikama i vidljivosti. Posebno naglašavamo da se je prije vršenja radnji vozilom u prometu kao što su pretjecanje, skretanje i uključivanje u promet nužno uvjeriti da se radnja može sigurno izvesti. Za poseban oprez molimo mlade vozače, vozače starije životne dobi i vozače koji su nedavno položili vozačke ispite.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, prilikom nadzora prometa, pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja, upravljanja pod utjecajem opojnih sredstava, prijevoza djece vozilima, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača mopeda, motocikala i bicikala te recidivista.

- Advertisement -

Najnovije objave