Utorak, 5. prosinca 2023.

NK Zagorec Koprivnica: neprestano poboljšavaju infrastrukturu, a ponosni su na to što ne plaćaju igrače

Predsjednik kluba s Peteranske ceste Marko Sinković rekao je da će vrijeme pokazati je li prijedlog o dvije Treće ŽNL dobar ili nije

- Advertisement -

Nogometni klub Zagorec iz Koprivnica član je Treće ŽNL i do prekida prvenstva nalazio se na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice.

– Odluka o prekidu prvenstva nije nas u klubu iznenadila jer smatramo da su sigurnost i zdravlje naših članova, igrača i navijača na prvom mjestu. Ako uzmemo u obzir da su posjetitelji većine županijskih utakmica osobe starije dobi koje su istinski zaljubljenici u nogomet, onda smatramo da je ona ispravna u svakom pogledu. U odnosu na prošlu sezonu, kada smo ušli u treći rang županijskog natjecanja gdje smo osvojili osmo mjesto, ovogodišnje četvrto mjesto na kraju polusezone je zadovoljavajući i u neku ruku očekivani pomak. I dok su nam prve dvije ekipe bile nedostižne, plan je bio pokušati dohvatiti treće mjesto koje nam je bježalo samo tri boda – ističe predsjednik kluba Marko Sinković.

Kako je prvenstvo prekinuto, dodaje, pokušat će ostvariti zadani cilj sljedeće godine, a to je uži vrh tablice.

- Advertisement -

Liga se trenutno sastoji od dosta podjednakih klubova što daje veliku natjecateljsku draž. Iako se „trend“ plaćanja igrača počeo spuštati i u niže lige, Sinković kaže da su jedan od rijetkih klubova koji ne plaća igrače. Zbog toga su iznimno zadovoljni prikazanim napretkom, kako u igri, tako i u rezultatskom smislu.

Prokomentirao je i najnovije odluke Izvršnog odbora Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije.

– Najavljena promjena sustava natjecanja i izgleda liga je više-manje očekivana, jer Četvrta ŽNL u dosadašnjem formatu nije bila održiva otkako su se formirale tri županijske lige s po 14 klubova te je samim time ostalo premalo klubova u Četvrtoj ŽNL. Ukidanjem Četvrte ŽNL i formiranjem dviju teritorijalno podijeljenih trećih liga pokušava se popraviti ovaj problem. Je li odabrano dobro rješenje ili je ovo samo neko privremeno, vrijeme će pokazati. U svakoj promjeni netko nešto izgubi, a netko nešto dobije i nažalost je to tako. Smatramo da treba gledati sve klubove kao cjelinu u županiji i naći zajednički i podjednaki interes za sve, na čijem tragu je donekle i ovo rješenje – kaže čelnik Zagorca.

Nogometaši Zagorca iz Koprivnice

Naglašava i kako je činjenica da će, s obzirom na nastalu krizu uzrokovanu koronavirusom, biti sve teže i teže kvalitetno održavanje klubova.

- Advertisement -

– Sama promjena sustava za naš klub nosi podjednako ili čak nešto manje putovanja zbog manje klubova u ligi te ne možemo reći da smo razočarani odlukom jer smatramo da je za ovaj rang natjecanja format od 12 klubova idealna brojka – poručio je Sinković.

Zbog prekida natjecanja u klubu s Peteranske ceste su se okrenuli uređenju klupskih prostorija i terena.

– U tome smo imali i podršku iz Grada Koprivnice te im se na tome ovom prilikom zahvaljujemo na pomoći. Već je promijenjena dotrajala stolarija na objektu, postavljena je rasvjeta na putu do objekta i terena, dodatno se uređuju svlačionice i prostorije, sanirat će se travnjak, uredit će se ograda terena, a plan je i urediti mali teren s umjetnom travom… Posla oko kluba uvijek ima. Riješen je i vječiti problem s kosilicom što nam je do sada zadavalo najviše briga. Veseli činjenica da od prošlogodišnje izborne skupštine u upravi kluba imamo nekoliko aktivnih igrača te da se i uprava uz igračku momčad pomladila na neki način. Nove ideje su uvijek dobrodošle – izjavio je Sinković i zaključio:

– Na kraju, moramo se zahvaliti i našim igračima koji su već tri-četiri godine na okupu bez nekih pretjeranih odlazaka-dolazaka te je atmosfera u klubu više nego odlična, što se odražava i na rezultatima, ali i na posjećenosti utakmica od strane naših navijača.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti