Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

Pijan BMW-om pretjecao preko ‘pune linije’ pa izazvao sudar i usmrtio dječaka, pušten je da se brani sa slobode

Državno odvjetništvo će podnijeti žalbu protiv takve odluke suda i zatražiti određivanje istražnog zatvora

- Oglas -

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 8. rujna, nakon provedene istrage, podiglo pred varaždinskim Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 44-godišnjaka zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Tereti se da je 10. lipnja ove godine u međimurskom mjestu Štefanec upravljao osobnim automobilom marke BMW pod utjecajem alkohola od najmanje 0,9 promila alkohola u organizmu te da je vozio brzinom većom od 90 km/h na dijelu ceste s ograničenjem brzine na 60 km/h.

Tereti ga se da je, neposredno ispred raskrižja, na mjestu gdje je pretjecanje zabranjeno, počeo pretjecati dva vozila od kojih je prvo vozilo u raskrižju počelo skretati ulijevo, zbog čega je došlo do sudara tih vozila, a potom je njegovo vozilo odbačeno prema naprijed i na nogostupu udarilo u dvojicu pješaka (2009. i 2010. godište).

- Oglas -

Uslijed udara vozila i odbacivanja na prometni znak 12-godišnjak je zadobio teške ozljede od kojih je odmah preminuo, dok su 13-godišnjak i 46-godišnji suputnik u okrivljenikovom vozilu zadobili teške ozljede.

Okrivljenik se nalazio u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Vijeće Županijskog suda u Varaždinu nije prihvatilo taj prijedlog već je okrivljenika pustilo na slobodu uz određivanje mjere opreza oduzimanja vozačke dozvole.

Državno odvjetništvo će podnijeti žalbu protiv takve odluke suda i zatražiti određivanje istražnog zatvora.

Policija objavila detalje teške prometne nesreće: smrtno stradalo dijete na biciklu

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti