Subota, 3. prosinca 2022.

Planinarski izlet za Članovi kluba ‘Slatko srce’ u planinarskom izletu posjetili Papuk

Svrha planinarenja je potaknuti zdrave životne navike s ciljem bolje kontrole dijabetesa

Preporučujemo

Članovi Kluba dijabetičara ‘Slatko srce’ prošle su subote sudjelovali u jednodnevnom izletu na Papuk i to u Park šumi Jankovac.

Na izletu je sudjelovalo 26 članova kluba ‘Slatko srce’ i dva člana projektnog tima.

Prvi planinarski izlet u sklopu projekta održan je na Papuku u park šumi Jankovac. Članovi kluba ‘Slatko srce’ obišli su poučnu stazu pod nazivom Grofova staza koja je izgrađena u najljepšem dijelu Park šume Jankovac uz planinarski dom, jankovačka jezera i slap Skakavac.

Na stazi se nalaze poučne table sa sadržajima koji objašnjavaju pojedine prirodne ili kulturno-povijesne zanimljivosti uz koje staza prolazi te su članovi osim rekreacijskog dijela imali prilike i educirati se.

'Slatko srce' na Papuku
Foto: Udruga ‘Slatko srce’

Nakon uspješnog planinarskog pothvata, slijedio je ručak u planinarskom domu te slobodno vrijeme gdje su roditelji i djeca dijelili međusobna iskustva. Svrha planinarenja je potaknuti zdrave životne navike s ciljem bolje kontrole dijabetesa.

Klub ‘Slatko srce’ okuplja djecu i mlade oboljele od dijabetesa te njihove roditelje, a osnovalo ga je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije. Kroz projekt ‘Slatko srce’ Klub je od Zaklade ‘Hrvatska za djecu’ dobio gotovo 100 tisuća kuna za aktivnosti kojima se daje potpora oboljelima.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti