Subota, 25. ožujka 2023.

Hlebine proslavile Dan Općine i blagdan Imena Marijinog

Svečanosti su uz članice i članove Općinskog vijeća prisustvovali i brojni načelnici općina, crkveni uzvanci, predstavnici županijskih ustanova, članovi udruga koje djeluju na području općine te drugi gosti i uzvanici, a sjednicu je nastupom uveličao i crkveni zbor župe sv. Katarine

Preporučujemo

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Hlebine u prostorijama Galerije naivne umjetnosti obilježen je Dan općine i blagdan Imena Marijinoga.

Svečanosti su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić, izvijestila je Služba ureda župana.

Svečanu sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Andjelko Belec, a potom je načelnica Općine Božica Trnski podsjetila na provedene projekte u protekloj godini u kojoj se ističu radovi na projektu aglomeracije vrijedne tri milijuna kuna, rekonstrukcije Galerije i Društvenog doma vrijedne 1,5 milijun kuna, a završena je i modernizacija javne rasvjete, pomaže se mladim obiteljima u rješavanju stambenog pitanja, kao i školarcima, a Općina sufinancira i rad dječjeg vrtića.

– Hvala svima koji ste nam pomogli, a posebno Županiji, ministarstvima s kojima surađujemo, županijskim i gradskim tvrtkama te kolegama načelnicima koji su nam velika potpora. Bez vas, ovo sve što smo napravili ne bi bilo moguće, vjerujem da će se plodonosna suradnja nastaviti i u idućim godinama mandata – istaknula je načelnica Trnski.

Uime načelnika se obratio Mirko Perok, načelnik Općine Virje koji je poželio Hlebinama daljnji razvoj te zajedništvo kako bi se realizirali planirani projekti, a lijepim riječima se obratila i predstavnica slovenske općine Šentjur koja je kazala kako je umjetnost i suradnja između likovnih udruga spojila ova dva mjesta na najbolji način te je poželjela da se veliko prijateljstvo još više produbi.

Čestitku je u prigodnom govoru uputio i župan Darko Koren koji je istaknuo da Općina Hlebine, iako po broju stanovnika spada u manje općine, po svojem značaju i vrijednosti koju ima za Županiju, Hrvatsku, ali i izvan granica domovine, spada u najposebnija mjesta kojim se svi ponose.

– Danas smo u ovom hramu kulture koji je jedan od najvažnijih prostora na našem području i čiji značaj svi dobro poznajemo i osjećamo. Galerija i umjetnine predstavljaju neprocjenjivo bogatstvo koje ne samo da oživljavaju, već i čuvaju kulturni identitet Podravine. Drago mi je što svaki puta kada dođemo u Hlebine, primijetimo nešto novo, a i sami smo uključeni u brojne projekte koje uspješno provodite. Županija će i dalje biti podrška na vašem putu koji nije lagan, no budite ponosni jer učinili ste mnogo i siguran sam da će uspjeha biti i u razdoblju koje je pred nama – poručio je župan te čestitao svim mještanima Dan općine i blagdan Imena Marijinog.

Saborski zastupnik i načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota, na kraju je svečanosti uputio čestitku Općinskom vodstvu te istaknuo važnost zajedništva koje će omogućiti daljnji prosperitet Hlebina.

– Iako je ovo kolijevka naivne umjetnosti, Hlebinčani su sve osim naivni, a to najbolje pokazuju projekti i ovih nekoliko milijuna kuna koji su pametno investirani kako bi se još više podigla kvaliteta života mještana. Važno je da nastavite u tom duhu, a pri tome je najvažnija sinergija sa Županijom, ostalim općinama i tijelima državne vlasti, to je garancija da će se realizirati sve što ste planirali u budućnosti – zaključio je Sobota uz čestitku svima koji sudjeluju u pripremi projekata.

Svečanosti su uz članice i članove Općinskog vijeća prisustvovali i brojni načelnici općina, crkveni uzvanci, predstavnici županijskih ustanova, članovi udruga koje djeluju na području općine te drugi gosti i uzvanici, a sjednicu je nastupom uveličao i crkveni zbor župe sv. Katarine.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti