Četvrtak, 6. listopada 2022.

Policija objavila detalje tragedije na Viru, vlasnik apartmana: ‘Dječaka sam ugledao u bazenu. Izvukao sam ga i pokušao pomoći, ali nisam uspio…’

Na mjesto događaja pozvana je Hitna medicinska pomoć koja je pokušala reanimirati dijete, nakon čega je kolima Hitne medicinske pomoći prevezeno u Opću bolnicu Zadar gdje je dijete preminulo

Preporučujemo

Na otoku Viru se u ponedjeljak u bazenu utopilo dijete. Zadarska policija je u 20.49 sati zaprimila dojavu o pokušaju reanimacije djeteta, nakon čega je kolima Hitne medicinske pomoći prevezeno u zadarsku Opću bolnicu gdje je dijete preminulo.

Policija je u utorak objavila nove informacije o strašnoj tragediji.

“Prema za sada prikupljenim informacijama, dijete je u jednom trenutku bez roditelja izašlo iz apartmana vikend kuće na Viru u kojoj su boravili, a nakon kratkog vremena vlasnik kuće je na dnu bazena ugledao dijete u besvjesnom stanju te ga izvukao iz vode”, stoji u priopćenju Policijske uprave zadarske.

Na mjesto događaja pozvana je Hitna medicinska pomoć koja je pokušala reanimirati dijete, nakon čega je kolima Hitne medicinske pomoći prevezeno u Opću bolnicu Zadar gdje je dijete preminulo.

Kako piše Zadarski.hr, dječak je za nekoliko dana trebao navršiti tri godine, a tragičan slučaj komentirao je i načelnik Općine Vir Marin Radović.

“Jako mi je teško da o ovakvim temama moram govoriti. Izražavam sućut obitelji. Velika je tragedija da im se dijete utopilo u bazenu i apeliram na svih nas da budemo odgovorniji kako bismo izbjegli ovakve situacije. Roditelji su bili u neposrednoj blizini, no očigledno je samo trenutak bio dovoljan da se trogodišnjaku nešto dogodi. U vrijeme kada se tragedija događala, majka je bila zauzeta sa drugo dvoje djece. Neovisno o tome, dozivala je trogodišnjaka, no on se nije odazivao i nastala je već panika”, rekao je Marina Radovića te dodao da je reanimacija započela odmah.

Utučen vlasnik apartmana opisao je kako je odmah reagirao kad je čuo metež.

“Dječaka sam ugledao u bazenu, obučenog. Izvukao sam ga za tren i pokušao na svaki način pomoći. Nije nažalost bilo uspješno”, rekao je potreseni vlasnik apartmana, donosi Zadarski.hr.

- Advertisement -

Najnovije objave