Utorak, 18. siječnja 2022.

Policija oduzela moped mortus pijanom vozaču bez vozačke i prometne te ga poslala u zatvor

Nadzorom je utvrđeno da upravlja mopedom kojem je valjanost prometne dozvole istekla i prije stjecanja prava na upravljanje, a bio je i pijan.

Preporučujemo

U ponedjeljak, 1. studenog oko 16 sati u Varaždinskoj ulici u Gornjem Vratnu, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su vozača mopeda kojim je upravljao muškarac starosti 37 godina.

Nadzorom je utvrđeno da upravlja mopedom kojem je valjanost prometne dozvole istekla i prije stjecanja prava na upravljanje, te pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.11 g/kg.

Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do dovođenja na prekršajni odjel Općinskog suda.

Osumnjičeni je uz Optužni prijedlog priveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu, te mu je nakon saslušanja određeno zadržavanje do 5 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Varaždinu.

Za počinjeni prekršaj protiv vozača je podnijeti Optužni prijedlog prekršajnom odjelu nadležnog općinskog suda na kojem mu prijeti izricanje novčane kazne od 33000 kuna, kazna zatvora u trajanju od 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja AM kategorijom u trajanju od 18 mjeseci.

Počinitelju prekršaja je također oduzet moped kojim je počinio prekršaje, prijedlogom prema nadležnom sudu za trajno oduzimanje istog.

- Advertisement -

Najnovije objave