Četvrtak, 29. veljače 2024.

Predsjednik Borca iz Imbriovca Darko Bistrović: ‘Moramo biti bliže vrhu, prekvalitetni smo za 10. mjesto’

Ekipa je dobro posložena, treba samo puno raditi, i to je to. Ne vidimo potrebu za dovođenjem novih igrača, istaknuo je predsjednik Borca

- Oglas -

Aktualni županijski prvak Borac iz Imbriovca ove jeseni natječe se u višem rangu. Na kraju polusezone u Četvrtoj nogometnoj ligi ‘Bjelovar-Koprivnica-Virovitica’ Imbriovčani su zauzeli tek deseto mjesto od 14 klubova. U 13 kola osvojili su 14 bodova, uz gol-razliku 17:15.

– Liga je puno zahtjevnija od Prve ŽNL. Igra se čvršći i agresivniji nogomet s puno više duela. Uglavnom, nogomet je kvalitetniji te nam je u početku trebala određena faza prilagodbe. To se vidjelo na rezultatima, teško smo dolazili do bodova na samom startu, ali smo od sredine jeseni uhvatili nekakav ritam. Nismo u potpunosti zadovoljni, ali možemo reći da je bilo korektno – kazao je Darko Bistrović, predsjednik Borca iz Imbriovca.

Ranije je vaš klub odustajao od odlaska u viši rang zbog manje posjećenosti utakmica s klubovima iz drugih županija. Kako je bilo ove jeseni, jeste li zadovoljni odazivom navijača?

- Oglas -

– Mogu reći da smo zadovoljni jer doista nismo imali lošu posjećenost. S obzirom na to da kod kuće nismo imali neke velike derbije, bilo je sasvim zadovoljavajuće. Čak smo u nekim utakmicama imali i više gledatelja nego u Prvoj ŽNL, tako da smo s te strane zadovoljni – rekao je predsjednik Borca.

Bistrović je naglasio kako u rezultatskom smislu 10. mjesto nikoga u klubu ne može zadovoljiti.

– To je tako jasno jer je Borac naučen stalno se boriti za vrh i biti u igri za trofeje. Dobro, u ovoj ligi to je iluzorno očekivati, ali definitivno moramo biti negdje bliže vrhu. Ne na samom vrhu, ali među pet-šest vodećih ekipa svakako. To je bio cilj kojeg smo zadali i prije početka prvenstva. Kako smo prošli tu fazu prilagodbe, očekujem da će se igrači na proljeće dići, odnosno još više prionuti treninzima. Vjerujem da ćemo na kraju ispuniti taj cilj jer je ekipa previše kvalitetna da bi bila na desetoj poziciji ljestvice – poručuje.

Hoćete li možda posegnuti za dovođenjem nekih novih igrača?

- Oglas -

– Nikakva pojačanja ne planiramo sad u zimi, a napustio nas je samo Igor Čani koji se vratio u Močile. Ekipa je dobro posložena, treba samo puno raditi, i to je to. Ne vidimo potrebu za dovođenjem novih igrača – istaknuo je predsjednik.

A kakva je situacija s financijama?

– Gledajte, problema na tom području uvijek ima, pogotovo u ovo današnje vrijeme pandemije koja utječe na gospodarstvo pa i sport. No, Borac je uvijek bio poznat po tome da uvijek ispoštuje sve što je dogovorio, a tako će biti i ubuduće. Nikakvih problema po tom pitanju neće biti – rekao je Bistrović.

U kojoj ligi će se Borac natjecati u sljedećoj sezoni?

– Mi smo i ušli s ciljem da odigramo sezonu u Četvrtoj ligi. Bilo je rečeno da će se formirati Premier liga na razini županije. Ako dođe do njenog formiranja, apsolutno u njoj želimo sudjelovati. Ako ne, onda ćemo razmišljati u hodu – dodao je čelni čovjek Borca.

Trenutačno su svi na odmoru, a uprava kluba će se opet sastati početkom nove godine.

– Pripreme kreću početkom veljače, ovisno o datumu početka prvenstva. Trener je već dogovorio pet prijateljskih utakmica – zaključio je Darko Bistrović.

Detalj s utakmice između Graničara i Borca iz Imbriovca u Đurđevcu

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti