Subota, 15. lipnja 2024.

SDP-ov saborski zastupnik Stjepan Kovač udružio se s policajcem i lažirao prijetnje zbog kojih je i plakao?

Isto tako, dogovorio je i slanje prijetećih SMS poruka, sve kako bi potkrijepio ranije lažne prijetnje. Sve je to 'prišio' određenoj osobi

- Oglas -

Policija i USKOK jutros su krenuli s uhićenjima na sjeveru Hrvatske, točnije uhićen je međimurski župan Matija Posavec, a čeka se da se skine imunitet saborskom zastupniku i bivšem gradonačelniku Čakovca Stjepanu Kovaču, sada saborskom zastupniku SDP-a.

Kovač će tada biti uhićen i stavljen u istražni zatvor. 24sata neslužbeno su doznali da je Stjepan Kovač u suradnji s policajcem lažirao prijetnje smrću. Prijetnje je prijavio u predizborno vrijeme, a netko je otvorio web stranicu “stjepankotac.ciu” i tamo (navodno) pisao prijetnje i uvrede.

Isto tako, dogovorio je i slanje prijetećih SMS poruka, sve kako bi potkrijepio ranije lažne prijetnje. Sve je to ‘prišio’ određenoj osobi.

Kovač je, koristeći autoritet gradonačelnika, zahtijevao od načelnika PU međimurske da se požuri dovršetak operativne obrade te da se prije okončanja drugog kruga izbora protiv te osobe nadležnom državnnom odvjetništvu podnese posebno izvješće kao dopuna njegove kaznene prijave. Ujedno je u svojim javnim istupima tijekom kampanje objavio da je primio prijetnje smrću i da se prema rezultatima policijskih izvida mogućeg počinitelja može dovesti u vezu s jednim od njegovih protukandidata na izborima, sve s ciljem da dobije naklonost birača i pobijedi. U konačnici, nakon izbora, Kovač je nastavio sa zahtjevima prema načelniku policije da požuri dovršetak obrade.

- Oglas -

Iz svega navedenog nedvojbeno proizlazi postojanje osnovane sumnje da je Kovač počinio kazneno djelo trgovanja utjecajem, pišu 24sata.

Zanimljivo, Kovač je u predizborno vrijeme organizirao i presicu na kojoj je proplakao zbog tih navodnih prijetnji. O tome više OVDJE.
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti