Srijeda, 8. veljače 2023.

U četvrtak u Koprivnici počinje 9. Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta – FIUK

Programskim konceptom FIUK okuplja mlade umjetnike, amaterska kazališta i organizacije nezavisne kulture čiji je fokus na aktualnim društvenim i kulturnim zbivanjima i istraživanju umjetničkih formi

Preporučujemo

Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta – FIUK kulturna je manifestacija koja se održava u Koprivnici od 2014. godine u organizaciji udruge Mamuze.

Programskim konceptom FIUK okuplja mlade umjetnike, amaterska kazališta i organizacije nezavisne kulture čiji je fokus na aktualnim društvenim i kulturnim zbivanjima i istraživanju umjetničkih formi.

Izvedbe se odvijaju na nekoliko lokacija u javnom prostoru grada (otvorenog i zatvorenog tipa), čime se otvara mogućnost istraživanja arhitektonski i urbanistički definiranog prostora te privremene izmjene njegovog značenja i namjene.

Tako i festival sam postaje svojevrstan eksperiment: kroz umjetnička ostvarenja koja prikazuje na neobičnim i često neočekivanim scenama, FIUK vraća kazalište, ples i glazbu u život prolaznika i putnika namjernika i u kontekst svakodnevice na koju ta djela zapravo i reagiraju.

Deveto izdanje FIUK-a održat će se u Koprivnici od 25. do 27. kolovoza 2022. godine.

PROGRAM 

Četvrtak, 25. VIII.

12:00 Ivan Grobenski
20:00 Tena Antonija Torjanac
21:00 Revirgin

Petak, 26. VIII.

20:30 Umjetnička organizacija LOFT i Kazališna družina Clou
22:00 tonota

Subota, 27. VIII.

10:00 Andrej Zbašnik
20:30 Umjetnička organizacija Gllugl
22:00 ManMachine
23:00 Lepša Brena

OPŠIRNIJE O PROGRAMU 

Festival podržavaju: Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija, Ministarstvo kulture i medija, Kulturno-kreativni centar Pixel, 2ché, Beyond Pines Films, Lonia.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti