Nedjelja, 23. siječnja 2022.

U Podravini i Prigorju kreće procjepljivanje većeg broja stanovnika, evo u kojim sve mjestima

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla, pak, kazala je kako je povećanje broja oboljelih od koronavirusa očekivano te da se bolest intenzivnije širi u mlađim dobnim skupinama što je posljedica popuštanja mjera i manjeg pridržavanja epidemioloških preporuka

Preporučujemo

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije nastavlja s organizacijom cijepljenja protiv koronavirusa pa je tako najavio nove punktove u općinama Sokolovac, Novigrad Podravski (koji će obuhvatiti i Virje, Molve i Hlebine) i Đelekovec (koji će obuhvatiti Drnje i Legrad) te gradovima Koprivnici, Đurđevcu (koji će obuhvatiti i Ferdinandovac) i Križevcima.

Na tim punktovima će se u iduća tri tjedna organizirati procjepljivanje većeg broja stanovnika.

Dosadašnja organizacija protekla je bez ikakvih problema te u skladu s najvišim standardima, a tako će biti i na sljedećim punktovima, istaknuo je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić.

Dodao je kako će se u iduća tri tjedna obuhvatiti sva područja županije te kako dinamika cijepljenja i dalje ovisi o količinama cjepiva koje bi kroz travanj i svibanj trebale stići u većim količinama.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla, pak, kazala je kako je povećanje broja oboljelih od koronavirusa očekivano te da se bolest intenzivnije širi u mlađim dobnim skupinama što je posljedica popuštanja mjera i manjeg pridržavanja epidemioloških preporuka.

Županijski Zavod je poslao dio izuzetih uzoraka na sekvencioniranje te je detektirano i nekoliko različitih sojeva koji su trenutačno aktivni na području županije.

Ravnateljica D. Vadla apelirala je na građane da se ponašaju odgovorno te da tako pomognu naporima zdravstvenim djelatnika kako bi se ograničilo širenje koronavirusa.

Do sada je na području županije prvu dozu cjepiva primilo 9535 osoba, a drugom dozom je cijepljeno 2802 osobe, izvijestila je ravnateljica Vadla, dodavši kako interes za cijepljenjem raste te kako je organizacija punktova na najvišem nivou za što je Stožer u više navrata primio pohvale s nacionalne razine.

- Advertisement -

Najnovije objave