Srijeda, 21. veljače 2024.

VIDEO U Koprivnici obilježen Međunarodni dan dječje knjige

Međunarodni dan dječje knjige obilježava se od 1967. godine 2. travnja, na obljetnicu rođenja Hansa Christiana Andersena

- Oglas -

U koprivničkom Domu mladih Koprivnica u suradnji s Knjižnicom i čitaonicom Fran Galović u četvrtak je obilježen Međunarodni dan dječje knjige. Likovne radove na temu priče Čarapojedac pripremili su učenici 1.c razreda Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski s učiteljicom Đurđicom Pošta.

Knjižnica i čitaonica Fran Galović, osim što kontinuirano promovira čitanje od najranije dobi, obilježava i Međunarodni dan dječje knjige u najvećoj mjeri izložbama, ali i programima za djecu. U ovogodišnje obilježavanje uključio se i UNICEF kao dugogodišnji partner.

Mirna Medaković, UNICEF-ova ambasadorica, pripremila je priče Čarapojedac Ivane Guljašević, i Vera među knjigama Davorke Premec, koje su učenici popratili online putem velikog video zida. Nakon čitanja priče, učenici su sudjelovali u online kvizu kojeg je pripremila knjižnica Fran Galović.

- Oglas -

Međunarodni dan dječje knjige obilježava se od 1967. godine 2. travnja, na obljetnicu rođenja Hansa Christiana Andersena u organizaciji Međunarodnoga vijeća za knjige za mlade (International Board on Books for Young People – IBBY). Toga dana pokrenuta je i Nacionalna kampanja za poticanje čitanje naglas djeci od najranije dobi Čitaj mi!, koja ove godine slavi svoj osmi rođendan.

Video UNICEF-ove ambasadorice Mirne Medaković ‘Čarapojedac’ možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti