13.1 C
Zagreb
Srijeda, 21. travnja 2021.

Uvjerljiva pobjeda Podravke Vegete u Sesvetama, cure pokazale koliko vole svog Zlatka Saračevića

Prije samog početka susreta održana je i minuta šutnje za legendarnog Sarača. Većina cura nije mogla zaustaviti suze. Zaista tužan prizor

Preporučujemo

Rukometašice Podravke Vegete istrčale su na parket sportske dvorane u Sesvetama u majicama s natpisom ‘Zauvijek uz nas’, srcem i fotografijom prerano preminulog velikana hrvatskog rukometa i trenera Zlatka Saračevića. Na stražnjoj strani majice pisalo je Saračeva banda i broj 17. Broj koji je legendarni rukometaš najviše nosio na svojim dresovima u igračkoj karijeri. Saračević će uvijek biti dio ekipe bez obzira na to što više nije među nama. Podravkašice su i na dresovima za igranje imale inicijale ‘ZS’ u srcu.

Uoči utakmice Dejana Milosavljević za brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Danskoj primila je prigodne poklone domaćina jer je svojedobno ona igrala i za Sesvete.

Prije samog početka susreta održana je i minuta šutnje za legendarnog Sarača. Većina cura nije mogla zaustaviti suze. Zaista tužan prizor.

Nije lako bilo igrati koprivničkim rukometašicama u ovakvim okolnostima, ali kao što je novi trener Antonio Pranjić rekao uoči utakmice, svaki gol, svaku pobjedu, svih 60 minuta na terenu posvetit će svom voljenom Saraču. Jer one su njegova banda. I odigrale su tako Podravkašice, profesionalno. Sa srcem. Velikom srcem kakvo je bilo i Saračevo prije nego što ga je iznevjerilo prošle nedjelje nakon pobjede protiv Lokomotive kojom je praktički osiguran 26. naslov prvaka Hrvatske.

Antonio Pranjić, trener Podravke Vegete
Antonio Pranjić, trener Podravke Vegete // Foto: Ivan Brkić

Sesvete u ovoj utakmici nisu imale baš nikakve šanse. Već na poluvremenu bilo je plus 11. Semafor je pokazivao 20:9 za Podravku Vegetu koju su s četiri pogotka predvodile kapetanica Dragica Džono i Lea Franušić.

Kapetanica Podravke Vegete Dragica Džono u akciji
Kapetanica Podravke Vegete Dragica Džono u akciji // Foto: Ivan Brkić

Do kraja utakmice koprivničke rukometašice još su i povećale rezultat pa je završilo njihovom pobjedom 42:23. Najefikasnije u redovima Podravke Vegete bile su Lea Franušić s 10 golova, Dejana Milosavljević sa sedam i Dijana Mugoša sa šest.

I prije utakmice bilo je iznimno emotivno, a i nakon nje kada su se koprivničke rukometašice zagrlile i u jedan glas uzviknule: svi za Sarača!

Bila je to utakmica 16. kola Prve HRL. Podravka Vegeta dosad je odigrala 13 utakmica i upisala isto toliko pobjeda.

FOTO Pogledajte kako je Saračeva banda odala priznanje svom voljenom treneru

Najnovije objave