Četvrtak, 29. veljače 2024.

Važna obavijest vlasnicima pasa na području općine Kalinovac

Na području Kalinovca uočeno je nekontrolirano kretanje pasa bez prisutnosti i nadzora posjednika

- Oglas -

Obavještavaju se vlasnici pasa s područja općine Kalinovac da su sukladno odluci o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama na području Općine dužni, između ostaloga, onemogućiti bijeg i kretanje pasa po javnim površinama bez nadzora.

Istom odlukom propisano je da je iz sigurnosnih razloga prometa, stanovnika i drugih životinja te u svrhu prevencije nekontroliranog razmnožavanja zabranjeno puštanje pasa da samostalno šeću javnim površinama bez prisutnosti i nadzora posjednika.

Na području Kalinovca uočeno je nekontrolirano kretanje pasa bez prisutnosti i nadzora posjednika. Mole se vlasnici pasa da poštuju odredbe citirane odluke te da svoje kućne ljubimce drže na način kako to zakonske odredbe propisuju, ističu iz Općine Kalinovac.

- Oglas -

Nadzor nad navedenom odlukom provodi komunalni redar koji može izreći novčanu kaznu i usmeno upozorenje.

Novčanom kaznom u iznosu od 1000 kuna kaznit će se za prekršaj fizička osoba ako, između ostaloga, nije onemogućila bijeg i kretanje pasa po tuđem privatnom posjedu i po javnim površinama bez nadzora te ako psa izvede na javne površine i mjesta na koja to navedenom odlukom nije dopušteno, ili ga izvede bez potrebne dozvole i dopuštenja, ili izvede na javnu površinu psa koji nije označen mikročipom ili nije na povodcu i pod nadzorom posjednika.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti