Ponedjeljak, 5. prosinca 2022.

Lovro Zvonarek među najvećim svjetskim talentima

Lovro je svojim transferom u Bayern koprivničkom prvoligašu osigurao gotovo dva milijuna eura, s tim da su u ugovor ugrađeni i razni bonusi i dodaci

Preporučujemo

Britanski dnevni list The Guardian svake godine objavljuje ‘Next Generation’, svoj godišnji izbor najtalentiranijih nogometaša na svijetu koji u 2022. navršavaju 17 godina.

Na tom prestižnom popisu ove se godine našao samo jedan hrvatski igrač, a to je Lovro Zvonarek.

Ujedno je riječ i o prvom našem igraču koji nije prošao Dinamovu ili Hajdukovu školu, već onu Slavena Belupa.

Lovro je svojim transferom u Bayern koprivničkom prvoligašu osigurao gotovo dva milijuna eura, s tim da su u ugovor ugrađeni i razni bonusi i dodaci.

– Duboko razumije mnogo stvari. Rad s njime ubrajam u najveće dosege svojeg perioda u klubu. Njegovo razmišljanje je nevjerojatno brzo, jako se dobro kreće i bez lopte, usto što uvijek zna što s loptom treba učiniti kad je dobije – navodi list izjavu Slavenovog trenera Zorana Zekića, koji ga je vodio u većem dijelu njegove seniorske karijere.

Zvonarek je drugi najmlađi debitant u HNL-u te najmlađi strijelac u povijesti, a prije 17. rođendana bio je i kapetan Slavena Belupa. Zvali su ga u svoje redove i klubovi poput Dinama, Manchester Cityja i Borussije Dortmund, no Lovro i njegova obitelj nisu previše razmišljali kad je stigla ponuda iz Münchena.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti