VIDEO Hrvati iz cijele Irske doputovali u gradić Fermoy samo zbog kazališne predstave

U predstavi su glumili glumci amateri kojima je to bilo prvo iskustvo pred publikom. Cijelu predstavu osmislila je Anđela Motušić koja je vježbala s amaterskim glumcima

Hrvati iz Irske organizirali su prvu hrvatsku predstavu u gradiću Fermoyu koju je došao pogledati i veleposlanik Republike Hrvatske u Irskoj dr. sc. Davor Vidiš te oko 60 ljudi koji su u Fermoy doputovali s raznih strana te otočne zemlje, piše Fenix-magazine.de.

Veleposlanik Davor Vidiš je iz Dublina do Fermoya prešao je više od 200 kilometara. Pohvalio je rad Hrvata te ponudio svoju pomoć i suradnju oko budućih projekata.

U predstavi su glumili glumci amateri kojima je to bilo prvo iskustvo pred publikom. Cijelu predstavu osmislila je Anđela Motušić koja je vježbala s amaterskim glumcima. Predstavnik organizacije Croatia Fermoy Alen Miholić kaže kako je Anđela Motušić predstavom uspjela oduševiti i djecu i odrasle.

– Moramo pohvaliti naše glumce amatere koji su predano slušali sve Anđeline ideje, a to su Dijana Purković, Tereza Bošković, Matija Gligorov, Laura Čalić, Lara Čudić, Igor Čalić, Alen Sova i Petra Miholić koja je bila desna ruka Anđeli oko cijele priče. Puno nam znači taj gromoglasan pljesak nakon predstave – rekao je Alen Miholić.

Druženje Hrvata nastavilo se i nakon predstave.

– Fermoy Community Youth Centre mjesto je i naša baza u kojoj organiziramo razne aktivnosti, a ovo je tek početak. Sve naše aktivnosti možete pratiti na YouTube kanalu “Bude to dobro”. Zapratite i Facebook stranicu Croatia Fermoy i kako bi bili upućeni u sve naše buduće aktivnosti za sve Hrvate u Irskoj – poručio je Alen Miholić.