Subota, 3. prosinca 2022.

VIDEO Mešnjak najavio gostovanje kod Dinama: ‘Plan igre prilagodit ćemo mogućnostima naših igrača, možemo do pozitivnog rezultata’

'Euforija je kod nas stavljena pod kontrolu, pozitivni smo u razmišljanju, nismo poletjeli iznad nekih stvarnih mogućnosti i idemo korak po korak. Taj karakter i način razmišljanja drže ovu svlačionicu, to je gospodin Zekić uspio dobro u njih usaditi. U porazu ne tugujemo predugo, niti se previše veselimo pobjedama', kaže Mešnjak

Preporučujemo

Želimir Mešnjak zamijenio je svog šefa Zorana Zekića te je pred novinarima najavio subotnje gostovanje kod Dinama u Zagrebu.

– Čvrst je on, oporavio se u životu od težih ozljeda i situacija. Pravo je bogatstvo da smo s njim ovdje, daje neviđenu energiju svima nama u stožeru i momčadi. Ovaj rezultat kojeg smo ostvarili je zasigurno najviše njegova zasluga. Nadamo se, zbog dobrobiti ekipe, da će u subotu biti s nama, a ja uopće ne sumnjam u to – kazao je Mešnjak.

Možda još nije duhovit poput Zekića, ipak i za to treba određeno iskustvo, no mladi je stručnjak održao vrlo zanimljivu pressicu.

U Koprivnici ste od Dinama izgubili 1:5, pouke su izvučene iz tog susreta?

– Osluškujući bilo javnosti, našlo se dosta negativnih komentara zbog načina na koji smo se mi prezentirali u toj utakmici, da smo igrali previše otvoreno. Analiza je pokazala da smo mi tada gotovo sve golove primili na punu obranu, iako je mantra bila da smo nešto visoko napadali i otvarali određene kanale. Mi možda jesmo igrali otvorenije nego što inače ekipe igraju protiv Dinama, ali nikako nismo išli grlom u jagode. Dinamo je iskoristio svaku našu slabost, svaku grešku, i njihova je kvaliteta maksimalno došla do izražaja. Ono što je bilo dobro nakon te utakmice jest da smo s otvorenim gardom i s pristupom igrača dobili nekoliko sljedećih utakmica. Pritom smo te pogreške koje su se događale sveli na najmanju moguću mjeru u sljedećim utakmicama, te smo zapravo nakon te utakmice s Dinamom profitirali. Možda smo ih mogli i dobiti s nekim bunkerom i s jedan razlike, pa sljedeće tri-četiri utakmice izgubiti. Tako da ja uopće ne bih tu utakmicu gledao u negativnom kontekstu, ali u nekim stvarima sigurno moramo biti bolji i pametniji u donošenju odluka, pogotovo u našoj prvoj trećini.

Zoran Zekić, trener Slavena Belupa
Zekić i Mešnjak na treningu // Foto: NK Slaven Belupo

Tko od igrača nije na raspolaganju?

– Sigurno ne možemo računati na Jambora koji je odsutan već dulje vrijeme, te na Marinu zbog kartona. Svi ostali igrači su u procesu povratka ili punog treninga, i nitko nije otpisan za nastup. Nakon posljednjeg treninga odlučit ćemo o kadru koji će konkurirati za nastup protiv Dinama.

Kako bez klasičnog zadnjeg veznog s obzirom na izostanke Jambora i Marine?

– To predstavlja određeni problem. Međutim, ako ćemo uspjeti tri linije staviti u 25 metara, ako ćemo biti kompaktni po dubini i širini, može ih se nadomjestiti. Jambor nam najviše nedostaje u otvaranju igre, on je uvijek opcija s obzirom na njegovu pozicijsku igru. To se ne može trenirati, on to ima usađeno u sebi. Marina daje neviđenu agresiju i energiju 90 minuta, i teško ćemo mi njih kao njih nadomjestiti. Međutim, imamo igrače s drugim karakteristikama, te će plan i struktura igre biti prilagođeni mogućnostima naših igrača. Bit ćemo drugačiji nego s njima, ali smatram da naš cilj, a to je pozitivan rezultat, možemo ostvariti i bez njih.

Je li utakmica s Dinamom ujedno i ‘najlakša’?

– To su floskule. Nema najlakše i najteže utakmice. Kad igrač dolazi na Maksimir, on je već u stanju stresa, zbog ambijenta, povijesti i tradicije suparnika, a nitko se ne želi osramotiti. Kad razmišljaš da si u startu u nekom podređenom položaju, ti si u stresu i ne možeš ga izbjeći nikako. Scena je velika, puno ljudi gleda utakmicu i to je najbolja moguća kulisa. Ako protiv Dinama, Hajduka, Rijeke ili Osijeka pokažeš da si igrač, raste ti i tržišna cijena, tu najviše možeš napraviti za sebe i po pitanju samopouzdanja. Mislim da su igrači u dosta velikom stresu, bez obzira na položaj na ljestvici, te na određenu mirnoću i rasterećenost koju mi imamo, ipak im nije lako, pogotovo mlađim igračima.

Slaven Belupo je odlično otvorio novo prvenstvo. Jesu li ciljevi možda sad porasli, ili je i dalje ono osnovno osigurati status prvoligaša i u sljedećoj sezoni?

– Prvi cilj je ostanak u ligi, to je temelj svega. No, kad ostvariš nešto iznad plana, bio bi lud kad bi se time zadovoljio. Ne postavljamo si za cilj Europu, ali je sigurno da to želimo, i da ćemo pokušati ući u borbu za to. E sad, vrijeme će pokazati imamo li realnu podlogu za to. Za svaku utakmicu se pripremamo identično, idemo na pobjedu, ali naravno na drugačiji način jer ne možeš protiv svakog igrati isto, tu kvalitetu još uvijek nemamo. Ambicije su u razmišljanjima malo porasle, i to se ne može izbjeći. Igrači su, da tako kažem, živa materija koja čita, prati medije, i oni su u stanju euforije. Ta euforija je kod nas stavljena pod kontrolu, pozitivni smo u razmišljanju, nismo poletjeli iznad nekih stvarnih mogućnosti i idemo korak po korak. Taj karakter i način razmišljanja drže ovu svlačionicu, to je gospodin Zekić uspio dobro u njih usaditi. U porazu ne tugujemo predugo, niti se previše veselimo pobjedama. Jednostavno, gledamo na to kao sport, kao nešto što je normalno, a daj bože da ljestvicu svako kolo podižemo što više. Onda ćemo s protokom vremena biti opasniji za sve konkurente – smatra Želimir Mešnjak.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti