Petak, 19. srpnja 2024.

Za 180 starijih i nemoćnih građana s koprivničkog područja brinut će 30 gerontodomaćica

Omogućit će se unaprjeđenje socijalne uključenosti i povećanje razine kvalitete života starijim i nemoćnim osobama u vlastitom domu

- Oglas -

U sklopu projektu Ruka podrške zaposleno je 30 njegovateljica i gerontodomaćica koje će pružati usluge podrške i potpore za 180 starijih i nemoćnih osoba na koprivničkom području.

– Cilj projekta je unapređenje radnog potencijala teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja kroz njihovo zapošljavanje u lokalnoj zajednici – rekla je Valentina Čadavec iz Kluba za starije osobe Mariška.

Razdoblje provedbe projekta je od 7. siječnja 2021. do 7. siječnja 2022., a financiran je iz Europskog socijalnog fonda ukupne vrijednosti od 2.621.600 kuna bespovratnih sredstva.

- Oglas -

– Usluge koje će se kroz projekt osigurati krajnjim korisnicima obuhvaćaju pomoć u obavljanju kućanskih poslova, održavanju osobne higijene, posredovanju u ostvarivanju raznih prava i pomoć u socijalnoj integraciji – istaknula je Čadavec te dodala da će se tako omogućiti unaprjeđenje socijalne uključenosti i povećanje razine kvalitete života starijim i nemoćnim osobama u vlastitom domu, a u svrhu sprečavanja nepotrebne institucionalizacije.

Zainteresirani korisnici kojima je potreban ovakav oblik pomoći mogu se javiti u Klub za starije osobe Mariška na broj 048/250-214 ili email: info@klub-mariska.hr.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti