Utorak, 30. travnja 2024.

Sudionice projekta Za bolje sutra motivom đurđevačke utvrde Stari grad oslikale pregače

Udruga Mali princ rado upotrebljava motiv Starog grada na raznim predmetima, a ovaj put su se članovi okušali u tehnici s tekstilnim bojama

- Oglas -

Utvrda Stari grad u Đurđevcu jedinstveni je srednjovjekovni objekt te je kao takav najznačajniji dio đurđevačke kulturne baštine.

Sudionice projekta Za bolje sutra motivom utvrde Stari grad oslikale su platnene pregače.

Udruga Mali princ vrlo rado upotrebljava motiv Starog grada na raznoraznim predmetima, a ovaj put su se članovi okušali u novoj tehnici s tekstilnim bojama.

- Oglas -

Sudionice projekta Za bolje sutra motivom đurđevačke utvrde Stari grad oslikale pregače

– U današnje vrijeme pregače nisu više samo radna odjeća već i modni detalj, tako da su dostupne u širokom rasponu oblika i dizajna, a članovi udruge su za naše domaćice pripremili unikatne rukom oslikane s već dobro poznatim Starim gradom – istaknuli su iz udruge Mali princ.

Radionicu je vodila mag. edu. likovne kulture Vedrana Filipović Marinić.

Podsjetimo, ukupna vrijednost projekta ‘Za bolje sutra’ udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Mali princ iznosi 440.438,23 kuna. Sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Razdoblje provedbe projekta od 21. listopada 2019. do 21. rujna 2021., a partneri su Đurđevac i Centar za socijalnu skrb Đurđevac.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti