Utorak, 30. travnja 2024.

Lacković: ‘Žalimo što Tim 2 hitne medicine u Đurđevac nije uveden 2013., ali bolje ikad nego nikad’

Uvođenjem Tima 2 hitne medicine osigurat će se stalna prisutnost zdravstvenih djelatnika u vrijeme vikenda i tijekom noći

- Oglas -

U četvrtak će na sjednici skupštine Koprivničko-križevačke županije biti udovoljeno višegodišnjem nastojanju Kluba nezavisnih članova da se uvede Tim 2 hitne medicine za područje Đurđevca i općina Virje, Molve, Novo Virje, Ferdinandovac, Kalinovac, Kloštar Podravski i Podravske Sesvete.

Tako će se pola stanovnika Podravine izjednačiti po dostupnosti hitne zdravstvene službe s ostatkom županije, a uvođenjem Tima 2 hitne medicine osigurat će se stalna prisutnost zdravstvenih djelatnika u vrijeme vikenda i tijekom noći.

– Nadamo se da će dosadašnja neugodna iskustva pacijenata koji su u hitnoj zdravstvenoj potrebi dolazili na zaključana vrata Doma zdravlja Đurđevac i štetne posljedice po njihovo zdravlje zbog zakašnjele intervencije postati prošlost. Žalimo što Tim 2 hitne medicine nije uveden za cijelu županiju još 2013. istodobno s uspostavom Tima 2 hitne službe za križevačko područje, jer je za to postojala objektivna potreba – istaknuo je Željko Lacković.

- Oglas -

Članovi Nezavisnog kluba ovom se prilikom zahvaljuju članovima skupštine Koprivničko-križevačke županije iz redova SDP-a i HSS-a koji su proteklih godina ustrajno podržavali njihov prijedlog, ali i županu Darku Korenu i ostalim članovima skupštine koji će podržati uvođenje Tima 2 hitne medicine, iako su do sada redovito glasali protiv ove odluke kojom se izjednačava dostupnost hitne zdravstvene usluge za cijelu županiju.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti