Utorak, 30. travnja 2024.

Tomislav Stipić više nije trener koprivničkog Slavena Belupa!

Javna je tajna da u klubu već neko vrijeme nisu zadovoljni sa Stipićevim vođenjem momčadi, koja se praktički do zadnjega kola borila za ostanak u Prvoj HNL

- Oglas -

Odlukom uprave Tomislav Stipić (41) više nije trener koprivničkog prvoligaša Slavena Belupa, neslužbeno doznajemo iz izvora bliskog klubu.

Uprava kluba se sastala danas, u četvrtak, a to je navodno bila glavna točka dnevnog reda. Javna je tajna da dio vodstva u klubu već neko vrijeme nije zadovoljno sa Stipićevim vođenjem momčadi, koja se praktički do zadnjega kola borila za ostanak u Prvoj HNL, ali ga se nisu mogli “riješiti” jer je navodno u ugovoru imao klauzulu po kojoj ako završi na sedmom ili višem mjestu, a dobije otkaz, ima pravo na veliku odštetu. Ona navodno ide i do milijun kuna.

Kako je sada riješen ovaj problem ili kako ga u klubu misle riješiti trenutačno nam nije poznato. Tko zna, možda Stipiću ponude i neku drugu poziciju u klubu. Ipak ima važeći ugovor sa Slavenom Belupom još godinu dana. Očekuje se da će se po tom pitanju uskoro oglasiti i klub kako više ne bi bilo toliko nagađanja.

- Oglas -

Tko će biti novi trener Slavena Belupa zasad se još ne zna.

Tomislav Stipić za trenera Farmaceuta postavljen je početkom listopada 2019. godine. Na tom je mjestu zamijenio domaćeg stručnjaka Ivicu Sertića. Stipić je na klupi Slavena Belupa u prvenstvu sjedio 61 utakmicu i upisao 14 pobjeda, 21 remi i 26 poraza uz gol-razliku 59:78.

Obje je sezone završio kao sedmi na prvenstvenoj ljestvici.

U Hrvatskom kupu je prve sezone Slavena Belupa odveo do polufinala gdje je kod kuće ispao od Lokomotive, a ove, netom završene sezone put je završen u četvrtfinalu porazom od Dinama u Maksimiru.

Osim što uprava kluba mora hitno riješiti pitanje trenera, možda je još i važnije riješiti igračku križaljku. Ima već više odlazaka iz kluba, u rubrici dolasci puno je još praznih polja, a prema najavama pripreme će za novu sezonu krenuti već u ponedjeljak.

- Oglas -

Ono što se zna, a to je izjavio i direktor Aleksandar Aleksovski, klub će se u većoj mjeri okrenuti domaćim snagama.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti