Utorak, 30. travnja 2024.

LJUBAV KOJA NE POZNAJE GRANICE Pas čuvao planinara 13 sati, bio je uz njega sve dok se kroz snijeg i led nisu probili HGSS-ovci

Ovo mi je izmamilo suze, nema do psa, ali vi ste kruna svih nemilih događaja jer izvodite nemoguće misije spašavanja s ogromnim uspjehom, svaka vam čast, pohvalila je HGSS-ovce jedna pratiteljica na Twitteru

- Oglas -

Hrvatska gorska služba spašavanja na Twitteru je objavila detalje sinoćnje velike akcije spašavanja na Velebitu.

Podsjetimo, planinar je pao niz padinu. Kako su izvijestili iz HGSS-a, tehnički i fizički izuzetno zahtjevnu akciju dodatno su otežavali snijeg, led, odroni i polomljena stabla koja su prepriječila staze. Sudjelovalo je 27 spasilaca iz Gospića, Splita, Zadra i Istre.

Nešto prije ponoći došli su prvi timovi do planinara koji je bio na najvišem vrhu Velebita i teško se ozlijedio prilikom pada niz padinu od 150 metara. Radi se o ozljedama noge.

- Oglas -

Dojava o unesrećenom planinaru kod Vaganskog vrha dolazi HGSS-ovim stanicama prvog dana 2022. godine oko 18.30 sati.

Planinar se nalazio na izrazito nepristupačnom terenu, kod Vaganskog vrha, najvišeg vrha Velebita, te je akcija spašavanja trajala gotovo devet sati. Planinara su spasioci predali timu hitne medicinske pomoći u 7.55 sati.

S njim je cijelo vrijeme bio pas North.

“Prijateljstvo i ljubav između čovjeka i psa ne poznaju granice. Spletom nesretnih okolnosti jučer popodne otklizali su zajedno niz padinu. Zajedno u sretnim i teškim trenucima, takav je život. North je prošao bez ozljeda, ali njegov prijatelj, mladi planinar nije bio te sreće.

Sklupčao se uz njega i grijao ga svojim tijelom. Njegova odanost nije prestala ni dolaskom spašavatelja, bio je jedan od nas čuvajući svoga čovjeka 13 sati. Iz ovoga primjera svi možemo naučiti o brizi jednih o drugima”, istaknuli su iz HGSS-a.

- Oglas -

“Ovo mi je izmamilo suze, nema do psa, ali vi ste kruna svih nemilih događaja jer izvodite nemoguće misije spašavanja s ogromnim uspjehom, svaka vam čast”, pohvalila je HGSS-ovce jedna pratiteljica na Twitteru.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti