Utorak, 30. travnja 2024.

FOTO Križevci u romantičnom izdanju, sve pršti od ljubavi

Iz gradske uprave pozivaju vas na šetnju ukrašenim gradom, zabilježite fotografiju u ljubavnom foto kutku na Strossmayerovom trgu i uživajte u prigodnom programu

- Oglas -

Blagdan svetog Valentina poznatiji je kao Valentinovo ili Dan zaljubljenih i tradicionalno se obilježava 14. veljače.

Prema tradiciji, na taj dan zaljubljeni iskazuju svoju ljubav darivajući jedno drugome cvijeće i druge darove. Sveti Valentin bio je svećenik u Rimu u doba kad je Rimskim Carstvom vladao car Klaudije, a pogubljen je 269. godine odsijecanjem glave jer se protivio štovanju rimskih bogova. Bio je jedan od prvih kršćanskih mučenika kojeg se kao zaštitnika zaljubljenih štuje od 15. stoljeća.

I ove godine u povodu Valentinova centar Križevaca je ukrašen simbolima ljubavi, a pripremljen je i prigodan program, priopćili su iz gradske uprave.

- Oglas -

Tako će se u petak, 11. veljače, u 18 sati u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice održati promocija nove knjige Inne Moore Spašen.

Na samo Valentinovo, 14. veljače, u 17 sati na Strossmayerovom trgu održat će se pripovijedanje knjige Marta i Ivek uz autora Josipa Petrlića Pjera i članove dramsko-scenske skupine Kolibriće.

Sat vremena kasnije Gradska knjižnica će upriličiti susret s “Najčitateljima”, a svakodnevno do 16. veljače u predvorju knjižnice možete vidjeti izložbu unikatnog nakita Kristine Kovačić Škatuljica.

Iz gradske uprave pozivaju vas na šetnju ukrašenim gradom, zabilježite fotografiju u ljubavnom foto kutku na Strossmayerovom trgu i uživajte u prigodnom programu.

Foto: Grad Križevci

- Oglas -

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti