Nedjelja, 24. rujna 2023.

AGLOMERACIJA ĐURĐEVAC U tijeku su veliki radovi na više lokacija u gradu, građani se mole za još malo strpljenja

Radovi na aglomeraciji su u punom jeku, a radi se na rekonstrukciji vodoopskrbnih cjevovoda u desetak ulica u gradu Đurđevcu

- Advertisement -

I dalje traju veliki radovi na jednom od najvećih komunalnih i infrastrukturnih investicija u Koprivničko-križevačkoj županiji, a svakako trenutačno najvećoj u gradu Đurđevcu.

Radovi na aglomeraciji su u punom jeku, a radi se na rekonstrukciji vodoopskrbnih cjevovoda u desetak ulica u gradu Đurđevcu.

– Koristimo lijepo vrijeme pa se radi punim intenzitetom ne samo u gradu Đurđevcu, nego i u našim prigradskim naseljima Čepelovcu i Budrovcu. U Đurđevcu su radovi najintenzivniji, a radi se u ulicama Tina Ujevića, Vladimira Nazora, Stjepana Radića, Kralja Tomislava, Bregovitoj, 1. svibnja, Đure Basaričeka, Antuna Radića, Matije Gupca i Miroslava Krleže. Naravno da takvi obimni radovi, u ukupnoj dužini od skoro šest kilometara, nakratko zaustavljaju promet te ostavljaju ulice jedno vrijeme neuređenima. No, molim naše sugrađane za strpljenje – rekao je Tomislav Kolarić, direktor Komunalija koje su nositelj ove velike investicije.

- Advertisement -

Uz rekonstrukciju vodoopskrbnog vodovoda radi se i na izgradnji i rekonstrukciji kanalizacije. Ona se postavlja u naselju Stiska i rekonstruira u Škurdijevoj ulici, u ukupnoj dužini od dva i pol kilometra.

I u prigradskom naselju Čepelovac trenutno je veliko gradilište. U tijeku je izgradnja kanalizacije ukupne dužina veće od tri i pol kilometra, ali i izgradnja vodoopskrbnog cjevovoda VS Čepelovac – VS Budrovac, ukupne dužine, većoj od tri kilometra, priopćili su iz đurđevačke gradske uprave.

– Izgradnja vodospreme Čepelovac rezervoarskog prostora od 2500 m3 vrlo nam je bitna za ekonomično poslovanje vodoopskrbe. Radit će tako da će se voda noću pumpati u vodospremu, a po danu gravitacijski napajati cijeli naš vodoopskrbni sustav čime ćemo štedjeti na energentima i osiguravati nisku cijenu vodne usluge – pojasnio je direktor Kolarić te dodao da se u Budrovcu radi na izgradnji kanalizacije ukupne dužine od tri i pol kilometra i još jednom zamolio sve stanovnike na prostoru obimnih radova na aglomeraciji za strpljenje.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti