Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

Antonio Tumpić uoči Poleta: Svidjela mi se ofenzivna pozicija

- Oglas -

Antonio Tumpić jedan je od mladića koji su se Nogometnom klubu Koprivnica priključili kao posuđeni igrači Slavena Belupa.

Rođen je u Virovitici 9. svibnja 2002. godine. Nogometom se počeo baviti rano, još na početku osnovne škole. U sedmom i osmom razredu prošao je HNS-ovu selekciju te je bio u reprezentaciji regije Sjever gdje ga je primijetio koprivnički prvoligaš.

– Još kao četrnaestogodišnjak krenuo na sam treninge u Koprivnicu. Iz tog razloga se podjednako osjećam i Virovitičaninom i Koprivničancem, jer sam ovdje završio srednjoškolsko obrazovanje u Gimnaziji ‘Fran Galović’ – rekao je Antonio za stranicu Koprivnice.

- Oglas -

Mama Andreja, tata Željko, mlađi brat Tin i starija sestra Emma pružaju mu veliku podršku u karijeru, osobito to vrijedi za oca koji ga je dvije godine svakodnevno vozio na treninge.

– Njega smatram zaslužnim za moj ostanak u Koprivnici. Igranje za Slaven Belupo donijelo mi je bogato iskustvo, natjecateljski duh i mogućnost igranja na prvoligaškoj razini mlađih kategorija. Obogatila su me nova prijateljstva koja sam stekao s igračima i trenerima, a s nekima sam ostao u kontaktu.

Na kakvu su ekipu naišao u Koprivnici?

– Dečki iz Koprivnice su odlični, pravi frendovi i atmosfera je puno opuštenija. Nas mlađe su prihvatili kao ravnopravne i ekipa je vrlo homogena što mi se sviđa zbog same igre za koju mogu biti siguran da će biti kolektivna.

Kakav dojam je ostavio trener Tomo Čiković?

- Oglas -

– Trener je na visini svoga posla, ima razumijevanja, bodri nas te u ekipu unosi pozitivnu energiju.

Odigrao si i prve seniorske utakmice. Kako se osjećaš u Trećoj ligi, jesi li zadovoljan prikazanim?

– Igra u trećoj seniorskoj ligi svakako se razlikuje od mojih prethodnih iskustava. Igra je čvršća, igraći ozbiljniji baš kao i način igre. Zbog kratkog vremena igranja u novom okruženju nisam još pokazao sve svoje sposobnosti i znanja te se svakako radujem novim izazovima u kojima mogu doprinijeti novoj ekipi.

Koja je tvoja idealna pozicija?

– Inače igram desnog bočnog, no prethodnih nekoliko utakmica igrao sam prema naprijed što mi se jako svidjelo.

U subotu Koprivnici u goste dolazi Polet iz Svetog Martina na Muri. Što očekuješ u toj utakmici protiv favoriziranih gostiju?

– Dolazi nam jedan od jačih protivnika, te očekujem pravu tekmu. Bit će to pravi test na domaćem terenu za kojeg smo spremni, te će svakako biti zanimljivo. Stoga pozivam gledatelje da nas podrže, a očekujem da ćemo ostvariti tri boda, naravno – zaključio je Antonio Tumpić.

Utakmica Koprivnice i Poleta igra se u subotu s početkom u 17 sati na Gradskom stadionu ‘Ivan Kušek – Apaš’ u Koprivnici. Sudit će Matija Presečan, a pomagat će mu Mario Lončar i Ema Penava. Četvrti sudac je Nenad Vargović, a delegat Mario Mavriček.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti