Ponedjeljak, 5. prosinca 2022.

U tijeku su radovi na uređenju Miholjanskog puta u Novigradu Podravskom

Nastojimo glavninu poslova odraditi do kraja idućeg tjedna i omogućiti nesmetan promet po Miholjanskom putu do goričnog branja, rekao je načelnik Brljek.

Preporučujemo

Projekt rekonstrukcije nerazvrstane ceste Triokraljski-Miholjanski put (procijenjena  vrijednost 1.727.500 kuna) Općina Novigrad Podravski prijavila je početkom travnja na javni natječaj za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda 2021. pri Ministarstvu prostornog uređenja, gradnje i državne imovine.

“Tražili smo maksimalni iznos financiranja propisan javnim pozivom od 400.000 kuna. Naša prijava sa svom propisanom dokumentacijom ocijenjena je pozitivno, ali nam je odobren iznos od 171.240 kuna. S obzirom na to da je iznos odobrenih sredstava manji od traženog, odlučeno je predmetni projekt izvesti u dvije faze”, istaknuo je općinski načelnik Zdravko Brljek.

Uređenje Miholjanskog puta

Prva faza podrazumijeva uređenje podloge i asfaltiranje kolnika na dionici od postojećeg asfalta (iza brodišča Vuljak i Franjo) daljnjih oko kilometar i 400 metara (do iza odvojka za klijet u vlasništvu UVVV Komarna 2001) uz djelomično postavljanje kolnih rubnjaka u dužini oko 900 m za kanaliziranje oborinske vode.

Nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave putem Elektroničkog oglasnika javne nabave Republike Hrvatske i odabira ekonomski najpovoljnije ponude 28. svibnja sklopljen je ugovor o izvođenju radova s varaždinskom tvrtkom PZC.

Uređenje Miholjanskog puta

Ugovorena vrijednost radova iznosi 841.581,56 kuna s uračunatim PDV-om, a ujedno je sklopljen i ugovor o obavljanju stručnog i obračunskog nadzora s koprivničkom tvrtkom Petgrad u vrijednosti 12.375 kuna s uračunatim PDV-om.

“Završavaju se radovi na postavi kolnih rubnjaka i formiranja ugibališta te se kreće s navozom drobljenog šljunka 0-32 i njegovim sabijanjem za formiranje što kvalitetnije podloge. Idući tjedan bi trebalo obaviti popravke na ulazima takozvanim ‘brodiščima’ za privatne parcele odnosno vinograde, nakon čega slijedi asfaltiranje. Nastojimo glavninu poslova odraditi do kraja idućeg tjedna i omogućiti nesmetan promet po Miholjanskom putu do goričnog branja”, rekao je načelnik Brljek.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti