Nedjelja, 1. listopada 2023.

Apel ministarstva: odgodite putovanja u Hrvatsku

Savjetujemo svim hrvatskim državljanima, koji nemaju neodgodivu potrebu za putovanjem u Hrvatsku, da ostanu u svojim mjestima boravka kako bi se što manje izlagali i time smanjili ugrozu zaraze koronavirusom za sebe, vlastitu obitelj, ali i okolinu, ističu iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova

- Advertisement -

S obzirom na epidemiju koronavirusa COVID-2019, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, u dogovoru s nacionalnim Stožerom za civilnu zaštitu, moli hrvatske državljane, koji privremeno ili stalno žive i rade izvan zemlje, da do daljnjega odgode putovanja u Hrvatsku koja nisu nužna.

“Savjetujemo svim hrvatskim državljanima, koji nemaju neodgodivu potrebu za putovanjem u Hrvatsku, da ostanu u svojim mjestima boravka kako bi se što manje izlagali i time smanjili ugrozu zaraze koronavirusom za sebe, vlastitu obitelj, ali i okolinu. Ističemo kako svi oni koji se upute prema Hrvatskoj s namjerom kratkotrajnog boravka, trebaju biti svjesni da se situacija u drugim državama mijenja te da određena pravila vezana uz prelazak graničnih prijelaza ili putovanja u zračnom prometu mogu biti bez prethodnih najava promijenjena, a što svakako može otežati ili onemogućiti povratke hrvatskih državljana u države u kojima žive i rade”, ističu iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Skreću pozornost i na epidemiološke mjere u Hrvatskoj koje su uvedene za sve one koji ulaze na područje Hrvatske iz drugih zemalja.

- Advertisement -

Slijedom toga, bit će upoznati s mjerom obveznog smještaja u karantenu na razdoblje od 14 dana ili će morati provesti obveznu mjeru samoizolacije u razdoblju od 14 dana.

“U ovim izazovnim trenucima važno je poslati poruku odgovornog ponašanja prema društvu, jer štiteći sebe štitimo i druge”, zaključuju iz MVEP-a.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti