Subota, 30. rujna 2023.

Arijana i Sarah, najljepše agentice za nekretnine u Hrvatskoj

Na području Zagreba je iznimno velika potražnja za novogradnjama, a zatim i za stanovima manjih površina, no ove dvije ljepotice često i putuju

- Advertisement -

Sarah Ivanković i Arijana Podgajski uspješne su mlade žene koje su nakon osvajanja titule Miss Universe Hrvatske svoju karijeru nastavile u nekretninskom businessu u jednoj od najpoznatijih hrvatskih agencija, Eurovilla.

Da nisu samo lijepe one su dokazale i svojim biografijama. Sarah Ivanković, hrvatskoj je javnosti poznata od 2008. godine, kada se na svjetskom izboru za Miss Universe plasirala u Top15, piše Zagorje International.

Magistrica je ekonomije s poslijediplomskim studijem pripreme i provedbi EU projekata. Uz kontinuirani nadzor nad implementacijom zakonskih propisa te suradnju s institucijama nadležnim za pripremu i provedbu EU projekata, svjesna količine odgovornosti i povjerenja koji su nužni i neophodni kao kapitalni ulog potreban za zadovoljstvo klijenata, govori nam kako je oduvijek znala da želi raditi u ovoj branši jer je to spoj svega onoga što je jako željela.

- Advertisement -

Dobri psiholozi

– Biti agent za nekretnine u najvećoj agenciji za nekretnine u Hrvatskoj, nije posao koji zaboravljamo kad dođemo kući, on je dio nas. To je lifestyle – priča Sarah.

Sarah Ivanković
Sarah Ivanković // Foto: Zagorje International/Eurovilla/Ivan Pavlish

Arijana je nedavno predala krunu missice svojoj nasljednici i potpuno se prepustila svojoj strasti – poslu agentice u Eurovilli. Ova perspektivna studentica u svoje slobodno vrijeme aktivno proučava tržište nekretnina i svakodnevno prati suvremene trendove te ih spaja s dosadašnjim iskustvom. Posao agenta za nekretnine sviđa joj se radi njegove dinamičnosti.

– Ne sjedite u uredu već jurite s terena na teren. Također, svaka nekretnina i klijent su priča za sebe. Nema monotonije jer ni jedan dan nije isti, nikad ne znamo koga ćemo upoznati. U ovom poslu sam shvatila da agent nije samo posrednik već i da mora biti dobar psiholog kako bi shvatio što uistinu netko traži te da razumije ljude i usmjerava ih jer je proces kupnje ili prodaje nekretnine velika stvar koju prolazimo skupa sa svojim klijentima – govori Arijana.

Što im je najveći izazov?

- Advertisement -

– Uvjerila sam se kako ponekad klijenti ni sami nisu sigurni što zaista žele pa sam im, osluškujući temeljito njihove potrebe, stil života i način razmišljanja, pronašla nešto dijametralno suprotno od onoga što su opisivali i na kraju je to bio pun pogodak – kaže Sarah.

Na području Zagreba je iznimno velika potražnja za novogradnjama, a zatim i za stanovima manjih površina, no ove dvije ljepotice često i putuju.

Ljepota nije presudna

– Putovanja su ljepši dio ovog posla, uživam putovati i mali odlazak izvan Zagreba za mene je pravi odmor. Tako spajam poslovno i privatno – veselo će Arijana.

Arijana Podgajski
Arijana Podgajski // Foto: Zagorje International/Eurovilla/Ivan Pavlish

A koliko im ljepota i šarm pomažu u poslu?

– Pregovaračke vještine, osjećaj sigurnosti i znanje primarni su faktori i zato su edukacije dio naše svakodnevice. Biti dio Eurovilla tima, odnosno raditi u najuspješnijoj agenciji je ulaznica koja otvara gotovo sva vrata – govori Sarah.

S tim se slaže i Arijana, koja se i dalje školuje jer smatra kako su poznavanje materije i sama prezentacija uz praćenje svjetskih trendova najvažniji kada odlazite na sastanak s klijentom. Ljepota i šarm, ističu, pomažu u svim poslovima pa tako i u njihovom, no zaista nisu presudni i tvrde da nemaju veze s brzinom kupoprodaje.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti