Četvrtak, 20. lipnja 2024.

AstraZeneca povlači cjepivo protiv covida diljem svijeta

AstraZeneca počela se baviti cjepivima protiv respiratornog sincicijskog virusa i lijekovima za pretilost prošle godine, nakon usporavanja rasta zbog pada prodaje lijekova protiv covida-19

- Oglas -

AstraZeneca je priopćila da je pokrenula povlačenje svog cjepiva protiv covida-19 u cijelom svijetu zbog ‘viška dostupnih ažuriranih cjepiva’.

“Kako je od tada razvijeno više varijanti cjepiva protiv covida-19, postoji višak dostupnih ažuriranih cjepiva”, priopćila je u utorak tvrtka dodajući da je to dovelo do pada potražnje za Vaxzevrijom, koja se više ne proizvodi niti isporučuje.

Tvrtka je također rekla da povlači odobrenja za stavljanje u promet cjepiva Vaxzevria u Europi.

- Oglas -

Prema medijskim izvješćima, englesko-švedski proizvođač lijekova je prethodno u sudskim dokumentima priznao da cjepivo uzrokuje nuspojave poput krvnih ugrušaka.

Tvrtka je podnijela zahtjev za povlačenje cjepiva 5. ožujka, a stupio je na snagu 7. svibnja, navodi Telegraph, koji je prvi izvijestio o razvoju situacije.

AstraZeneca počela se baviti cjepivima protiv respiratornog sincicijskog virusa i lijekovima za pretilost prošle godine, nakon usporavanja rasta zbog pada prodaje lijekova protiv covida-19.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti