Srijeda, 20. listopada 2021.

Beroš: ‘Ne treba dodatno pooštravati mjere, a o relaksaciji treba dobro promisliti’

Odluke ćemo temeljiti na epidemiološkim podacima i, kako je premijer rekao, donosit ćemo odluke oprezno i zdravorazumski, poručio je ministar zdravstva

Preporučujemo

Novi soj koronavirusa otkriven u Hrvatskoj bila je glavna tema sjednice Znanstvenog savjeta Vlade, održane u srijedu, a razgovaralo se i o mogućem popuštanju mjera, donosi N1.

Valja podsjetiti, ranije su iz Vlade i Stožera najavili da bi, s obzirom na sve bolju epidemiološku situaciju i brojke novozaraženih koje su kontinuirano u padu, sljedećeg ponedjeljka moglo doći do popuštanja mjera.

Danas je, međutim, objavljeno da su u Hrvatskoj otkriveni slučajevi nove, britanske varijante koronavirusa. Izjavu je nakon sjednice dao ministar zdravstva Vili Beroš.

“Završili smo s raspravom o cjepivu. Važno je cijepiti se, stav znanstvenika je jedinstveni i svi su naglasili da su sva tri cjepiva u Hrvatskoj sigurna i sprečavaju u najvećoj mjeri teže oblike bolesti”, rekao je Beroš.

Govoreći o popuštanju mjera, naglasio je kako jednoznačnog odgovora nema.

“Odluke ćemo temeljiti na epidemiološkim podacima i, kako je premijer rekao, donosit ćemo odluke oprezno i zdravorazumski. Suglasni smo da sada ne treba dodatno pooštravati mjere, a o relaksaciji treba dobro promisliti. Donijet ćemo odluke koje će se temeljiti na situaciji idućih dana”, poručio je ministar Beroš.

Trenutačno važeće epidemiološke mjere, koje uključuju zabranu rada kafićima, restoranima i teretanama, na snazi su do ponedjeljka, 15. veljače.

Najnovije objave