Utorak, 27. rujna 2022.

Božinović: Neće biti novog lockdowna, niti policijskog sata

U posljednja 24 sata zabilježena su 1162 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 6143

Preporučujemo

U posljednja 24 sata zabilježena su 1162 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 6143.

Među njima je 559 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 55 pacijenata.

– Neće biti novog lockdowna, niti će biti policijskog sata. Naučili smo to da možemo kalibrirati mjere, ali jedina prava zaštita je cijepljenje – poručio je ministar unutarnjih poslova i član Stožera za civilnu zaštitu Davor Božinović u razgovoru za HRT.

Prokomentirao je i moguće uvođenje obveze cijepljenja za pojedine segmente društva, s obzirom da je ministar Beroš ranije kazao da bi se ono moglo odnositi na zdravstvene radnike.

– Naravno da će ljudi moći ići na posao. Oni koji su vezali COVID potvrde s obavljanjem određenih djelatnosti, polaze od činjenice da zapravo COVID potvrda utvrđuje, pokazuje vaš status – ili ste cijepljeni ili ste preboljeli, ali možete se i testirati. Dakle, mi smo i u ranijim mjerama imali obvezu nošenja maski i testiranja u nekim institucijama, tako da ta obveza bi se možda mogla uvesti, s tim, da naravno, oni koji su cijepljeni ili koji su preboljeli, ne bi joj podlijegali, ali to je nešto o čemu se intenzivno razgovara – izjavio je Božinović.

- Advertisement -

Najnovije objave