Utorak, 28. svibnja 2024.

Božinović o neradu trgovina nedjeljom: Sve radimo na temelju preporuka struke

Ministar Božinović je ponovio kako situacija još nije normalizirana, niti se vraćamo na način života kakav je bio prije epidemije

- Oglas -

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović ocijenio je da nam predstoji faza u kojoj vjerojatno ima više nepoznanica nego u prethodnoj fazi borbe protiv koronavirusa.

“Za to će nam trebati puno dijaloga, razumijevanja i informiranja građana. Ključni dio naše strategije je informiranje građana, u čemu smo uspjeli”, kazao je.

Božinović je ponovio kako situacija još nije normalizirana, niti se vraćamo na način života kakav je bio prije epidemije.

- Oglas -

“Sutra otvaramo novu fazu borbe s koronavirusom kojom počinje naša izlazna strategija. S jedne strane, bit će puno više aktivnosti i kretanjima po našim gradovima, ulicama i trgovinama, a s druge strane može se povećati rizik širenja virusa među stanovništvom”, rekao je.

Stožer promišlja kako pokrenuti što više aktivnosti i kako najvećem broju građana omogućiti normalizaciju. S druge strane, moramo voditi računa da nam se ne pogorša epidemiološka situacija, dodao je.

Božinović je odgovorio i na pitanje zabrane rada nedjeljom i mogućnost stvaranja gužvi u trgovinama tijekom subote.

“Ne živimo u normalnim vremenima. Na preporuku epidemiologa donesene su nove mjere, produženo je radno vrijeme trgovina, gdje se otvara mogućnost da se ljudi koji rade opskrbe nakon posla. Sve što radimo, radimo na temelju preporuka struke, sve u skladu s ovlastima stožera”, ustvrdio je.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti